Prijava

Vaša prijava

Prvi Advent uz domaće citruse!


Sezona domaćeg citrusnog voća na jugu zemlje i dalje traje, a kako bi i mi kontinentalci mogli što duže uživati u agrumima, uzgajivači svježe voće dovoze kamionima odmah nakon berbe. Velikogoričani već znaju svog stalnog uzgajivača mandarina Tomu Dujmovića iz Opuzena koji je u nekoliko navrata dovezao mandarine i limun u naš grad.
 
Prvi adventski vikend Tomo će provesti u Velikoj Gorici, na starom mjestu – parkiralištu gradskog stadiona.
“Velikogoričani su prepoznali kvalitetu voća koje raste na mojoj plantaži i svaki puta odlazim kući praznog kamiona!” – rekao nam je jutros Dujmović, uz napomenu da kupci bez obzira na široku ponudu i dalje biraju voće koje nije tretirano štetnim sredstvima, kao što je ono za produljenje svježine.”Samo dođite kod stadiona od danas pa sve dok bude voća, a ovoga puta sam osim mandarina dovezao i svježe naranče, limun i grejp.” – dodaje.
 
Kako voće dolazi ravno s plantaže, bez skladištenja, dobro je znati da je za konzumaciju zdravo cijelo voće, uključujući koru! Naime, zimsko vrijeme je idealno za pripremu jednostavnogg deserta – ušećerenih korica od naranča i mandarina. I svakako požurite, jer je prošla pošiljka “planula” u roku 24 sata.

 


Kristijan Brčić ispred Igora Hajduka

Mraclin za čistu peticu