Prijava

Vaša prijava

FOTO Zagrebačka županija donosi Strategiju kulturnog razvoja


Predstavljen je koncept Strategije kulturnog razvoja Zagrebačke županije, koju stručni tim izrađuje od početka rujna. Voditelj tima, profesor na Veleučilištu Baltazar, Jadran Antolović, ističe da su kontaktirali sve važne dionike te anketirali građane kako bi doznali njihovo mišljenje o kulturi.

 

„Cilj je poboljšati kulturni život u 697 naselja Zagrebačke županije. Danas smo predstavili načine kako to provesti. U tome ćemo koristiti sve dobrobiti moderne tehnologije. Prvo ćemo formirati platformu kultura 697, koja će objediniti sve dionike i usmjeriti ih na ostvarenje ciljeva“, rekao je Antolović.

 

25. studenog 2016.-Zagreb-Strategija kulturnog razvoja Zagrebačke županije. Foto: Miljenko Milanović/Cityportal
25. studenog 2016.-Zagreb-Strategija kulturnog razvoja Zagrebačke županije. Foto: Miljenko Milanović/Cityportal

Zamjenik župana Rudolf Vujević očekuje da će izrada Strategije biti završena do veljače iduće godine te se početi primjenjivati u praksi.

 

„Želimo brendirati Zagrebačku županiju kako ona ne bi bila destinacija na jedan dan, već jedna kulturna destinacija. Ono što je važno, imamo tri studija koja se bave time. Uključili smo javnost, mlade ljude i inovatore u kulturi, jer znamo da su kulturni turisti u biti najvrjedniji turisti i oni koji na nekoj destinaciji ostaju najdulje, a kultura jednako je turizam, jednako je gospodarstvo“, pojasnio je Vujević.

 

Voditeljica Odsjeka za kulturu Zagrebačke županije, Jadranka Dujić Frlan, napominje kako će Županija na temelju Strategije provoditi daljnju kulturnu politiku.

 

„Želimo poboljšati komunikaciju između svih dionika kulturnog života te da se resursi u kulturi bolje povežu s gospodarstvom i turizmom, a da građani imaju još više kulturnog sadržaja“, kazala je Dujić Frlan.

 

Stručnjaci smatraju kako kultura i kreativno poduzetništvo mogu biti pokretač daljnjeg gospodarskog razvoja Zagrebačke županije.

 

Galerija fotografija:

 


Predstava Družba Pere Kvržice