Prijava

Vaša prijava

Crometeo: Bura otpuhala jugo i vlagu, stižu zdravi i hladniji dani


Iz Crometea ističu kako je očekivani prodor hladnog zraka sa sjevera Europe zahvatio i naše krajeve te je nakon 10 dana puhanja juga stigla zdravija bura. Suho vrijeme zadržat će se sve do vikenda, kada je moguća promjena vremena.

 

Sutra nas očekuje djelomično sunčano i suho, ali i dalje hladno vrijeme. Jutro će u srijedu vjerojatno biti najhladnije u cijelom tjednu uz temperaturu mjestimice i u nizinama ispod -5°C, a dnevna će biti nekoliko stupnjeva iznad nule. Vjetar većinom slab pa je ujutro mjestimice moguća i magla. Krajem dana sve oblačnije, ali će se zadržati suho.

 

Slično i u četvrtak, kada će biti nešto više oblaka, a hladnoća će tijekom dana malo popustiti. To će biti jedna blaga, lagana južina, ali bi jutro i dalje moglo biti u minusu, između -5 i 0 Celzijevih stupnjeva, a nije isključena ni kratkotrajna magla. Najviša dnevna temperatura će biti u porastu na vrijednosti od 5 do 8 Celzijevih stupnjeva uz slab do umjeren jugozapadni vjetar.

 

 U petak djelomično sunčano uz moguću kratkotrajnu jutarnju maglu. Navečer i u subotnjoj noći sve oblačnije, ali još uvijek većinom suho. Puhat će lagani jugozapadni vjetar, do večeri bi mogao okrenuti na sjeverac i sjeveroistočnjak. Jutarnja temperatura oko 0, a najviša dnevna temperatura između 6 i 11 Celzijevih stupnjeva.

 

U subotu promjenjivo i malo svježije vrijeme. Uz dosta oblaka mjestimice se očekuje slaba kiša ili slaba susnježica. Temperatura zraka danju će malo pasti, ali i dalje će biti u plusu. Jutarnja od -3 do 2, a dnevna oko 5 Celzijevih stupnjeva.

 

 I u nedjelju i ponedjeljak dosta oblaka, a uz sjeverni vjetar temperatura zraka bi se mogla još malo spustiti. Važno je naglasiti da u trenutku izrade ove prognoze nije još bilo sigurno da će nedjelja i ponedjeljak proći suho. Naime, neki prognostički izračuni pokazivali su suho vrijeme, ali postoje naznake i za mogućnost slabih oborina pa za točnu prognozu za kraj ovog i početak sljedećeg tjedna još moramo pričekati.