Prijava

Vaša prijava

Ne treba vam jakna? Stavite je na goričku ‘vješalicu dobrote’, jednu je uzela ova majka dvoje djece, kojoj je vatra progutala dom u Lukavcu


Nakon što je ‘Portal Dobrote‘ na Facebooku pokrenuo akciju kojom poziva građane da u ovim hladim danima doniraju kapute koji im ne trebaju, goričku ‘vješalicu dobrote‘ na Zagrebačkoj 13 postavile su organizatorice VG buvljaka.

 

11.siječnja 2017.-Velika Gorica-Gorička ‘vješalica dobrote’. Foto: Miljenko Milanović

„Cilj nam je pomoći ljudima koji nemaju osnovne životne potrepštine te prikupiti sve naše sugrađane koji žele i mogu pomoći, da pokažu to svoje veliko srce, a njega znamo da Velika Gorica ima. Akciju smo pokrenuli ugledavši se na onu u gradu Zagrebu“, napominje Gordana Lazić, jedna od organizatorica.
 

11.siječnja 2017.-Velika Gorica-Gorička ‘vješalica dobrote’. Foto: Miljenko Milanović

Jaknu po svojoj mjeri pronašla je 31-godišnja Gabrijela Mihajlović iz Lukavca. Zajedno sa suprugom i dvoje djece prije tri mjeseca ostala je bez krova nad glavom, kada je njihova drvena kućicu u Lukavcu do temelja izgorjela u požaru, a o čemu smo pisali OVDJE.
 
„Od starih dasaka sklepali smo novu drvenu kućicu, ali ostali smo bez garderobe i svega ostalog. Ovdje sam došla po jaknu i hvala onome tko ju je ostavio. Muž je isto nezaposlen pa nas prehranjujem prikupljajući ambalažu. Snalazimo se kako god možemo“, kaže Gabrijela, ističući kako joj nije lako pronaći robu za osmogodišnjeg sina i trogodišnju kćerkicu.
 
„Znate kako je sada kada je jako zahladnjelo. Starije dijete ide u školu, treba mu kapa, šal i sve ostalo“, priča nam Gabrijela, rođena Slavonka, koja je nakon života i rada u Kanadi prije 10 godina spletom okolnosti stigla u Lukavec.
 

11.siječnja 2017.-Velika Gorica-Gorička ‘vješalica dobrote’. Foto: Miljenko Milanović

Ako ste u mogućnosti pomoći jednostavno potražite njihovu trošnu kućicu nedaleko dvorca Lukavec, na adresi Lužec 27, s obzirom da nemaju mobitel. Možete kontaktirati i članice VG buvljaka, Gordanu Lazić (092/172-7707) ili Ivanu Krišto (091/5010-259) koje će im predati vašu donaciju, odjeću ili hranu.
 
Rado bih željela raditi bilo kakav posao. U Kanadi sam radila po dućanima i u slastičarnici gdje sam pripremala sladolede i deserte. Prihvatila bih bilo što, spremna sam i na dodatnu poduku. Samo da nešto izvučem za svoju obitelj, kako ne bih trebala prikupljati boce ili prositi po cesti“, poručila je Gabrijela.
 

Galerija fotografija:

 


DHMZ upozorava na obilne padaline