Prijava

Vaša prijava

Gradska knjižnica ponosna na četiri autorice


Ljubitelje književnih druženja u petak očekuje jedinstven književni susret i predstavljanje dviju knjiga – „Na ovo sam baš ponosna: šezdeset dvije žene i njihove priče“ i „Sezonka“ autorice Gordane Frgačić.
 
“Prije svega, ponosni smo što u knjižnici možemo predstaviti čak četiri autorice iz Velike Gorice čije su priče uvrštene u knjigu ‘Na ovo sam baš ponosna’, i koje su prema izboru urednice Olge Štajdohar-Pađen uvrštene u izbor priča šezdeset dviju žena”, kaže Ivana Grubačević iz Gradske knjižnice, gdje će susret početi od 18 sati.
 
Među kratkim motivacijskim životnim pričama nalaze se priče poznatih i manje poznatih dama iz našeg javnog života – pjesnikinja, poslovnih žena, glumica, pjevačica, spisateljica, poduzetnica kao što su Sanja Pilić, Mirjana Krizmanić, Ksenija Prohaska, Dijana Burazer, Tatjana Matejaš Cameron Tajči, Tihana Harapin Zalepugin, ali i niza uspješnih žena koje su javnosti nepoznate, ali – sudeći prema njihovim pričama – zaista imaju na što biti ponosne.
 
Plać, smijeh ili odluka
 
Prema riječima urednice neke priče u knjizi će vas rasplakati, neke nasmijati, a neke će vam pomoći da donesete neke svoje životne odluke. Možda je koja od tih priča potaknula i Gordanu Frgačić, jednu od autorica koje su zastupljene i u knjizi „Na ovo sam baš ponosna“, na objavljivanje svog prvog romana „Sezonka“. U njoj opisuje sudbinu žene koja je nakon obiteljske tragedije prisiljena iz korijena mijenjati svoj život te si postaviti, ali i odgovoriti na presudna životna pitanja.
 
Glazbene gošće večeri su mlade dame iz trija Forte fortissimo koje svojim jedinstvenim i nadahnutim nastupima oduševljavaju ne samo velikogoričku publiku, već su osvojile i srca žirija na prošlogodišnjem natječaju radija Antena Zagreb „Stop maltretiranju“ te osvojile prvu nagradu.