Prijava

Vaša prijava

Velike promjene: Treće pijanstvo za volanom – trajno oduzimanje vozačke dozvole!


Vozači koji u razdoblju od tri godine “prikupe” 12 kaznenih bodova, dobit će rješenje o ukidanju vozačke dozvole, ponovo će pristupiti polaganju vozačkog ispita i pohađati autoškolu, dakako, sve o vlastitom trošku. To isto vrijedi i za mlade vozače, samo ako u istom trogodišnjem razdoblju prikupe devet bodova, piše Novi list.

Priprema se i rješenje za one koji često vole zaviriti u čašicu dok su za upravljačem vozila. Takvi će vozači biti podvrgnuti izvanrednom liječničkom pregledu ako ih se tri puta uhvati pijane za volanom u razdoblju od tri godine. Količina alkohola ne igra ulogu, takvom vozaču se oduzima vozačka dozvola sve dok ne donese liječničku potvrdu medicine rada da je zdravstveno sposoban upravljati vozilom, odnosno da nije riječ o alkoholičaru.

Mladi vozač bez obzira na dob

Nova je definicija mladog vozača, odnosno pojam je redefiniran. Do sada je mladi vozač bio do navršene 24. godine života, a sada su to vozači koji su i stariji od spomenute dobne granice, a koji nemaju vozačkog iskustva, to jest, dvije godine od izdavanja vozačke dozvole. Tako sada mladi vozač može biti i vozač koji je pristupio polaganju vozačkog ispita u 50. godini života.