Prijava

Vaša prijava

O uzornosti hrvatskih seoskih žena brinut će jedna Goričanka


Jedna Velikogoričanka uskoro bi se mogla naći na čelu Udruge ”Uzorne hrvatske seoske žene”. Ova Udruga u nedjelju ima izvanrednu skupštinu na kojoj će se izabrati novo vodstvo, a Katica Jerleković iz Kravarskog jedna je od najozbiljnijih kandidata za mjesto predsjednice. Njezin rad prepoznat je još 2013. godine kada je u Dugopolju ponijela lentu treće pratilje Najuzornije hrvatske seoske žene.

”Želja mi je sačuvati od zaborava tradiciju našeg sela. Osim toga želim promijeniti negativnu percepciju o životu žena na selu i promovirati odlične rezultate koje one postižu. Nastojat ću kroz rad Udruge prezentirati naše krajeve i običaje te pokušati sačuvati našu baštinu od zaborava”, rekla nam je Katica Jerleković.

Katica je rođena u Velikoj Gorici, ali ljubav ju je odvela u Kravarsko. U njemu sa suprugom vodi obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo, u sklopu kojeg imaju tri krave, 60 svinja, siju kukuruz i pšenicu, a izuzetno su ponosni na svoje sireve. U poslove oko OPG-a uključeni su svi članovi kućanstva.

”Žalosno je da dobar dio naše djece ne zna kako izgleda krava. U Kravarskom jedino mi držimo domaće životinje, a svi traže domaću hranu na placu i spremni su izdvojiti više novca za nju”, istaknula je Jerleković.

Naša sugovornica zaposlena je u jednom osiguravajućem društvu, ali to je ne sprječava da se nakon posla posveti obvezama oko OPG-a. Ljubav prema selu i tradiciji prema njezinim riječima jača je od svih prepreka na koje putem nailazi.


Školsko Natjecanje iz engleskog jezika

Državno Natjecanje iz geografije