Prijava

Vaša prijava

FOTO Goričanke ulovila make-up manija: ‘Rijetko koja djevojka izlazi iz kuće, a da nije našminkana’


Aktivna članica Goričkog kluba mladih, Matea Perić, svojim je sugrađankama odlučila otkriti kako na jednostavan način mogu naglasiti svoju ljepotu. Na besplatnoj Beauty radionici prikazala je nekoliko dnevnih makeupova.

Mlade Goričanke na Beauty radionici. Foto: Miljenko Milanović/Cityportal

„Za sebe mogu reći da sam samouka vizažistica jer one profesionalne već godinama pratim. Educiram se putem Youtube-a, zato jer sam studentica ekonomije i karijera mi ide u drugom smjeru“, kaže Matea koja je već poznata po tome da uživa šminkati sve oko sebe. Kada idu na rođendane, proslave ili svadbe, prijateljice i susjedi kod nje obavezno svrate. Kako i ne bi, kada Matea uljepšava potpuno besplatno.

„Ja to radim besplatno, ne naplaćujem šminkanje. Ipak, poručila bih curama koje možda ne znaju što bi radile u životu, da je to svakako profitabilno zanimanje“.

‘Došao je takav trend’

Matea ističe kako je šminkanje u trendu te da mnoge mlade žene make-up nanose prilikom svakog izlaska iz kuće.

„Svaka djevojka želi lijepo izgledati. Došao je takav trend da rijetko koja djevojka izlazi iz kuće, a da nije našminkana“.

Mlade Goričanke na Beauty radionici. Foto: Miljenko Milanović/Cityportal

To potvrđuje i njezina imenjakinja, koja je na radionici također imala prilike isprobati pravo umijeće šminkanja. Matea Deveđija kaže kako zahvaljujući šminki preuzima sasvim neku drugu ulogu, a da oni koji je prvi put vide bez šminke pitaju je li možda bolesna.

„Meni je zanimljivo jednostavno gledati sebe u dva različita svijeta, doma i vani kada sam našminkana. Volim to, jednostavno. U pitanju su dvije različite uloge. Većina ljudi me bez šminke nije vidjela. Oni koji su me vidjeli bez šminke imali su lošu reakciju. Mislili su da sam bolesna i blijeda!“

Danijel Antolović: Volim prirodniji izgled

Tako, međutim, ne razmišlja njezin vršnjak Danijel Antolović. Više ga privlače djevojke koje imaju potpuno prirodan izgled, sa što manje šminke.

„Jednostavno volim prirodniji izgled, a ne šminkanje, osobito previše boja. Eventualno volim samo ako je jako malo našminkana. Svatko ima svoj ukus. Za mene, manje je zapravo više“.

Mlade Goričanke na Beauty radionici. Foto: Miljenko Milanović/Cityportal

S Danijelom se čak slaže i samouka majstorica i obožavateljica make-upa Matea Perić.

„Po meni je tajna dobrog looka da budemo lijepi na što neprimjetniji način. Nikako ne pretjerivati s make-upom već ga lagano nanijeti, čisto da se malo osvježimo“, zaključila je Matea.

Galerija fotografija:


Državno Natjecanje iz geografije