Prijava

Vaša prijava

Stjepan Šantek ostaje na čelu Podružnice umirovljenika Grada Velike Gorice


Redovna izvještajna izborna skupština Podružnice umirovljenika Grada Velike Gorice održana je u restoranu Phoenix, u subotu, 11. veljače. U Izvršni odbor od 13 članova izabrani su (10 žena i 3 muškarca): Ivica Šantek, Josip Kušević, Ivana Ciganj, Dragica Varjačić, Štefanija Stiplošek, Đurđa Naglić, Marija Belko, Pepica Štimac, Josip Sukalec, Marija Gašparuš, Nena Dukarić, Mira Sić i Rita Sestrić Galić. Funkciju predsjednika u četverogodišnjem mandatu (2017.-2021.) obnašat će Stjepan Šantek (izabran je i za delegata Podružnice u skupštini Udruge umirovljenika Grada Velike Gorice), dopredsjednik je Josip Kušević, a tajnica Ivana Ciganj. Predsjednik Nadzornog odbora je Stjepan Plepelić, a članice su Ružica Živojinović i Mira Rakarić. Sva izvješća za prošlu i planovi za ovu godinu usvojeni su jednoglasno, bez rasprave.

Prigodom obilježavanja 20. obljetnice osnivanja Podružnice umirovljenika Velika Gorica zaslužnim članovima dodijeljene su zahvalnice: Mariji Gašparuš i Miji Golubiću za uspješno vođenje Podružnice, a Nikoli Hrvačiću, Ivanu Vujnoviću, Josipu Kirinčiću i Ivanu Zobcu kao osnivačima Podružnice.

Na skupštini su bili nazočni i brojni gosti iz drugih podružnica i velikogoričkih udruga, Grad Veliku Goricu zastupao je zamjenik gradonačelnika Stjepan Kos u društvu Ivana Petka, načelnika Općine Orle.

Službeni dio skupštine s dnevnim redom od 15 točaka bio je (pre)dugačak, dinamika odvijanja bila je usporena, a u posljednjoj točci (riječ gostiju) bilo je zamjetno nepoštivanje protokola od pojedinih govornika. Srećom, Stjepan Kos je mirno i argumentirano odgovorio i na pitanja koja uopće nisu bila tematski vezana za ”riječ gostiju”, a bila su upućena na adresu gradskog poglavarstva. Nakon toga raspoloženje u dvorani brzo se popravilo zahvaljujući nastupu Mješovitog pjevačkog zbora ”Velikogorički biseri” (voditeljica Marijana Komljenović) i Ženskog zbora ”Danice” (voditeljica Sandra Kulijer).

Nakon službenog dijela uslijedio je bogati domjenak i tombola, a za raspoloženje umirovljenika pobrinuo se svirkom i pjesmom sastav ”Novi početak”.

Galerija fotografija


Državno Natjecanje iz geografije