Prijava

Vaša prijava

FOTO Goričani trčali za ključevima Grada, Princ proglasio Fašničku Republiku


U razdoblje maškara, Goričani su ove godine ušli nešto drugačije nego ranijih godina. U Parku dr. Franje Tuđmana trčala se, naime, 1. Turopoljska fašnička utrka. Nagrada je jasna, pobjednik osvaja ključeve Grada.

“Velikogoričani su lijepo reagirali, žele trčati, obećali smo i krafne, a na cilju špek i luk. Bilo je dobro druženje i ključ smo napokon preuzeli od gradonačelnika. Nadamo se da smo trčanjem Fašničke utrke pobudili taj fašnički duh kod našeg stanovništva”, rekla je Milada Mesarić, direktrica Turističke zajednice Grada Velike Gorice koja je, zajedno s Maraton klubom Velika Gorica organizirala Fašničku utrku.

18.2.2017. Velika Gorica – Održana 1. Turopoljska fašnička utrka. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

No, kako u razdoblju fašnika nema pravila, a dozvoljena su i sitna podmetanja, ključeve je uspio osvojiti sam Princ Fašnik. Za šaljive prepreke na stazi bili su zaduženi Pajcek, Luk i Žir, a trkače su tjerali da jedu krafne i piju vodu. Tako su uspjeli usporiti ostale trkače i pomoći Princu da pobijedi. Ipak, to nije spriječilo sudionike fašničke utrke da se zabave. Najbrži u utrci bio je Dominik Knapić.

“Ne bojim se za grad, predat ću ključeve. To je tradicija, a malo ću se odmoriti. Onaj tko će preuzeti ključeve neka na dva tjedna vidi kako je to”, rekao je gradonačelnik Dražen Barišić i dodao:”Svake godine naš Fašnik je sve bogatiji i sve ljepši. Lijepa je i ova trka, ima puno djece, a to me veseli.”

18.2.2017. Velika Gorica – Održana 1. Turopoljska fašnička utrka. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Utrka je imala i humanitarni karakter, a svi natjecatelji time su dali podršku Judo klubu osoba s invaliditetom Fuji kojemu je Turistička zajednica nakon utrke uručila nova kimona.

U zabavnom i humanitarnom tonu počeo je tako jučer 108. Turopoljski fašnik, a nastavlja se malom i velikom fašničkom povorkom, 25. i 26. veljače, te spaljivanjem Princa Fašnika zadnji dan mjeseca veljače.

Galerija fotografija