Prijava

Vaša prijava

HDZ Velike Gorice proslavio 27. obljetnicu osnivanja


Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika dr. Franji Tuđmanu u istoimenom goričkom parku započelo je obilježavanje 27. godišnjice osnivanja HDZ-a Velike Gorice. Svečanom sjednicom članovi stranke prisjetili su se dana ponosa i slave, ali i teških trenutaka u svojoj povijesti. No, svi su iskazali optimizam i vjeru u pobjednu na lokalnim izborima 21. svibnja.

18.2.2017. Velika Gorica – 27. obljetnica osnivanja HDZ-a. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Okupljenima se prvo, u ime Kluba utemeljitelja HDZ-a ‘Dr. Franjo Tuđman’ Zagrebačke županije, obratio Zdenko Ilečić.
“Dragi osnivatelji, često se pitam da li smo svjesni u kojem vremenu smo živjeli i važnosti uloge koju smo imali u tim ranim 90-ima. Mislim da ponekad i nismo toga svjesni. Stoga ponavljam, i zbog nas samih, i zbog naših mladih, što smo sve u to doba ostvarili. Da se ne zaboravi. Pod vodstvom prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana i Hrvatske demokratske zajednice koju smo osnivali, naš je narod izvojevao povijesne pobjede – bojne, diplomatske i političke. Pod vodstvom HDZ-a ostvaren je nakon punih devet stoljeća san svih Hrvata – imamo nezavisnu i slobodnu Hrvatsku”, rekao je Ilečić te podsjetio okupljene stranačke kolege i na loša vremena, nakon kojih se, kako je rekao, HDZ vratio ‘još jači’.

18.2.2017. Velika Gorica – Krešimir Ačkar. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

“Hrvatska demokratska zajednica je, na nacionalnom nivou, u svojoj kratkoj povijesti ostvarila dva velika sna, stvorila je slobodnu i samostalnu državu te je od marginaliziranih ljudi u svome vlastitom domu stvorila naciju koja je danas u obitelji slobodnih država i naroda svijeta. U NATO savezu smo i ušli smo u Europsku uniju. Hrvatska demokratska zajednica danas ima svoj treći povijesni zadatak. Ona mora ostvariti gospodarski prosperitet”, s govornice je poručio predsjednik goričkog HDZ-a Krešimir Ačkar te još jednom pozvao članove na zajedništvo.

18.2.2017. Velika Gorica – Dražen Barišić. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

“Hrvatska se na čelu s HDZ-om penje, a zato se i HDZ penje. Nema nam alternative ni za Zagrebačku županiju. Mi smo bili vrlo korektan partner u proteklih dva mandata Hrvatskoj seljačkoj stranci i partnerski smo nudili da mjesto župana bude privilegija HSS-a, a da mi zauzimamo druge pozicije. Sada su došli trendovi, sada osjećamo da, nažalost, HSS-a više nema i da on nestaje. Sada netko mora preuzeti liderstvo, a to je HDZ i partnerski smo ponudili da ćemo mi dati župana jer smo mi i rađali župana u zadnja dva mandata”, okupljenima je poručio gradonačelnik Velike Gorice i predsjednik HDZ-a Zagrebačke županije Dražen Barišić.
Nakon toga, Barišić se osvrnuo i na Veliku Goricu te zahvalio stranci na podršci u borbi za treći mandat koji će, siguran je gradonačelnik, osvojiti.

18.2.2017. Velika Gorica – Tomislav Ćorić. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

“Velika Gorica je sjajan primjer. Hrvatska kao Velika Gorica bi zapravo bila sjajna priča. Došavši ovdje i razgovaravši s čelništvom vaše organizacije čuo sam podatke o ekonomiji Velike Gorice i niskoj nezaposlenosti. To je ono što u Hrvatskoj želimo i to je ono što mi od Hrvatske želimo napraviti. Siguran sam da ćemo to i uspjeti. Međutim, upravo za uspjeh na svakoj lokalnoj razini trebamo povezanost i zajedništvo nacionalne ekonomske politike i politika lokalnih zajednica, a samo je jedan put za to i utrt ćemo ga 21. svibnja”, optimistično je Svečanu sjednicu zaključio ministar rada i mirovinskog sustava Tomislav Ćorić.