Prijava

Vaša prijava

Jelkin 93. rođendan na Valentinovo


Cvijeće, svijeće, rođendanska torta i prijateljice od slavljenice. Na punom stolu razne vrste kolača i pića, rođendanska atmosfera i pjesma. Na kauču i drugom stolu rođendanski darovi. Prijateljice od slavljenice, njih sedam, su članice KUD-a Pleso koje su poznate po svojoj glumačkoj sekciji. Povod za druženje na Valentinovo u kući u jednoj od pleških ulica bio je 93. rođendan Jelke Šipušić (rođ. Plepelić). Mira, Đurđica, Marija, Ankica, Marica, Nena i Brankica ne ostavljaju svoju susjedu nikada samu, a na njen rođendan je kratka fešta obvezna. Zanimljivo, niti jedna od spomenutih nije sa slavljenicom u rodbinskoj vezi.

Rođendansko druženje počinje, naravno, rođendanskom pjesmom ”Dobra večer, moj svečaru”, a po želji Jelice (tako je zovu, a ne Jelka) kasnije slijedi ”Oj mladosti”, a prigodni koncert završava se skladbom ”Lepu laku noć”. Naravno, između muzičkih brojeva se nazdravlja i lijevo i desno (rakija je jaka k’o grom, iz Zagorja je – veli Jelica).

14.2.2017. Pleso – Jelka Šipušić proslavila 93. rođendan. Foto: David Jolić/Cityportal.hr

Ostavlja vas u čuđenju činjenica da gospođa koja ima toliko godina bez problema vodi konverzaciju i prisjeća se datuma i događaja iz prošlog stoljeća. Primjerice, ispravila je jednu gospođu koja je rekla kako je Jelica ostala bez supruga prije dvadeset godina (ne, to je bilo prije 26 godina – odmah je reagirala). Svoju tvrdnju je argumentirala, a onda je dodala da se udala sa 17 godina za čovjeka od 28. Kada je s diktafona preslušavala netom snimljene pjesme svojih prijateljica, oči su joj se ovlažile. Kada se društvo razilazilo i ona odlazila u drugu (topliju) prostoriju, okrenula se i izdala ‘upute’: isključite grijalicu, ugasite svjetlo i zatvorite vrata.

Jelica je rođena 14. veljače 1924. godine. Bila je u braku 50 godina, proživjela je pola stoljeća sa suprugom Franjom, koji je umro u 78. godini (1991.), tako da posljednjih 26 godina živi sama. Nije imala djece.

Galerija fotografija