Prijava

Vaša prijava

FOTO Ribnički tramvaj oduševio stručni žiri i posjetitelje 108. turopoljskog fašnika


Pobjednik Turopoljskog fašnika je ekipa Ribnice. Veseloj ekipi pošlo je za rukom dovesti tramvaj u Veliku Goricu, što i nije mala stvar s obzirom na to da 80 godina niti jedan tramvaj nije prošao ulicama našeg grada. Svojim nastupom oduševili su i stručni žiri i publiku, a mnogi su iskoristili priliku da se ispred Pučkog otvorenog učilišta fotografiraju u goričkom tramvaju. Za izradu ovog modela članovima Fašničke udruge ”Žir” trebalo je oko dva mjeseca.

25.02.2017. Velika Gorica – 108. turopoljski fašnik. foto: Anes Šuvalić/cityportal.hr

”Radili smo pretežito vikendima i na smjene, a uvijek nas je bilo 15-tak do 20-tak. Nekada davno dok smo mi bili djeca, pobjeđivali su naši stari, a u zadnjih 13 godina 11 puta osvojili smo prvo mjesto. Dajemo si truda i želimo biti najbolji”, otkrio nam je Tugomir Hlopec, predsjednik Udruge.

Vesela ekipa iz Čabra predstavila se koreografijom ”Leteće Holanđanke”. Rekli su nam kako ne žale niti novca niti truda da naprave dobar šou.

”Uvijek dođemo zbog zabave. Jedini nam je cilj dobro se zabaviti”, istaknula je Izabel Maria Rajšel iz Pusnog društva ”Cuklar”.

25.02.2017. Velika Gorica – 108. turopoljski fašnik. foto: Anes Šuvalić/cityportal.hr

Među brojnim posjetiteljima naišli smo i na dvije prijateljice Valentinu i Lauru.

Iz Turopolja sam i volim naš fašnik. Jako nam je zanimljivo i lijepo. Vidjeli smo različite običaje i načine karnevalske zabave. Vidi se da se ljudi ovdje vole i znaju zabavljati”, rekla nam je Valentina.

Njezina prijateljica je Bolivijka hrvatskih korijena, čija je baka davno je odselila iz Hrvatske. Laura je odlučila posjetiti domovinu svoje bake i s prijateljicom uživati u Turopoljskom fašniku.

”I mi u Boliviji imamo karnevale, ali ovo je nešto sasvim drugačije i novo. Stvarno mi se sve sviđa.”, objasnila nam je mlada Bolivijka.

25.02.2017. Velika Gorica – 108. turopoljski fašnik. foto: Anes Šuvalić/cityportal.hr

Središtem Velike Gorice danas su prodefilirale 22 ekipe. Iako je bilo dosta gostujućih, najviše su se istaknule domaće grupe. Na tapeti se našle i mnoge teme koje ”žuljaju” naše građane. No, sezona fašnika je možda jedino vrijeme kada se one mogu bez ustezanja izreći javno.

”Danas su odavde poslane i neke životne poruke, ali to i je smisao fašnika. On dozvoljava svakakve izričaje. Posebno me se dojmio tramvaj. Nadam se da ćemo uskoro u suradnji s Gradom Zagrebom napokon uspjeti dovesti tramvaj i u Veliku Goricu”, izjavio je gradonačelnik Dražen Barišić.

25.02.2017. Velika Gorica – 108. turopoljski fašnik. foto: Anes Šuvalić/cityportal.hr

Zadovoljna viđenim bila je i direktorica turističke zajednice Grada Velike Gorice Milada Mesarić.

”Fašničke manifestacije su jako važne svim gradovima. Turopoljski fašnik je svake godine dobro posječen i imamo uvijek veliki broj prijavljenih grupa te je izrazito je važno da ostanemo u tom ritmu”, istaknula je direktorica.

Lijepo vrijeme poslužilo je organizatore i privuklo veliki broj posjetitelja koji su mogli uživati u originalnim nastupima izvođača na 108. turopoljskom fašniku. Dobro raspoloženje prenijelo se i u šator gdje se čekali rezultati vijećanja stručnog žirija.

Galerija fotografija