Prijava

Vaša prijava

Dva razbojništva sa sličnim scenarijem


Dvojica muškaraca dovezla su se 4. ožujka oko 16 sati u mjesto Vrbovo sa Škodom feliciom bijele boje s crnim krovom i parkirali nedaleko kuće u vlasništvu 74-godišnjakinje. Prišli su joj i, dok ju je jedan ispitivao o zapuštenom imanju nedaleko nje, drugi je obio vrata i ušao u kuću. Međutim, muškarac nije pronašao ono što je tražio, najvjerojatnije zlato i novac, te su pobjegli.
Isti automobil policija je zaustavila 7. ožujka u Novom Čiču. U njemu je bio 24-godišnjak kojemu je dokazano da je sudjelovao u pokušaju pljačke u naselju Vrbovo.
“Za drugim počiniteljem se još traga, a prema našem saznanju, radi se o 17-godišnjaku“, kažu iz policije i dodaju kako se radi o osobama s područja Požege i Kutjeva, ali su odjavili prebivalište iz tih mjesta.
Nastavkom istraživanja policija je utrvdila kako su razbojnici već činili slična kaznena djela, a za 24-godišnjakom je raspisana i tjeralica Županijskog suda u Osijeku.

Sličan pokušaj krađe s drugim akterima dogodio se i 8. ožujka u Buševcu. Dvije osobe došle su do vlasnice (69) kuće. Za vrijeme dok je jedan razgovarao sa 69-godišnjakinjom, predstavljajući se kao sakupljač starog željeza i plastike, drugi muškarac je ušao u kuću te ukrao 1.800 kuna. Vlasnici kuće rekli su kako idu po kombi, no više se nisu vratili.
“Radi se o muškim osobama između 20 i 25 godina, visine oko 185 centimetara, a bili su odjeveni u tamnu odjeću. Najvjerojatnije se radi o osobama romske nacionalnosti. Apeliram ovim putem na građane da ne puštaju nepoznate ljude u dvorište i kuće”, upozorio je inspektor goričke policije Niko Kuzmanović.