Prijava

Vaša prijava

Lukavec za vikend postaje dom vila, čarobnjaka i mitskih bića, a sve će ih okupiti Perunfest


Festival zaboravljenih priča i narodnih legendi ‘Perunfest‘ dovest će ovog vikenda, 27. i 28. svibnja, u Stari grad Lukavec mistična bića i ispuniti šumu oko dvorca čarolijom.

“Nudimo vam da sanjate otvorenih očiju, maštate, upoznate vile, čarobnjake, mitska bića, bića iz vatre, mraka i vode. Tamo gdje čarolija ne prestaje već traje kao iskra koja gori u svakome od nas. I bit će to putovanje za pamćenje. A kada se jednom probudite, možete živjeti u bilo kojem svijetu, jer je čarolija zauvijek zaključana u vama”, kaže Margareta Biškupić Čurla, ravnateljica Muzeja Turopolja koji organizira prvi ovakav festival u Lukavcu, svojevrsni nastavak Legendfesta.

Bogat dvodnevni program počinje u subotu u 16 sati, nastavlja se u nedjelju u 16 sati, a posjetitelji će moći vidjeti izložbu kostima i strašila, vještice, vile, utvare ili izraditi slamnate skulpture Peruna, slavenskog boga gromovnika, vladara neba i oluje, svjetlosti i vatre te svijeta živih. Osim toga moći će sudjelovati u Perunovoj vještičjoj školi.

Još jedan zanimljiv dio programa bit će sudjelovanje u LARP priči koju donosi Terrible Creations. Radi se, naime, o tome da posjetitelji postaju sudionici priče, uživljavaju se u ulogu lika kojega su odabrali, a kroz priču ih vodi mašta.

“Izuzetno smo sretni zbog ovog festivala jer znamo da će privući velik broj posjetitelja. Posbeno nam je drago da na svemu s nama surađuje umjetnički direktor Zdenko Bašić, koji je na ovom području alfa i omega u ovom trenutku”, dodala je Biškupić Čurla.