Prijava

Vaša prijava

Norijada, razigrana i raspjevana, kratko trajala


Školske godine prolaze, generacije se smjenjuju i odlaze, jedino što na kraju školske godine ostaje su – norijada i maturalna večer. Velikogorički maturanti generacije 2013./2017. i 2014./2017. (trogodišnja škola) svoj najluđi dan, norijadu, imali su danas na livadi iza Srednjoškolskog centra. Počeli su se skupljati već prije 8 sati, brojni redari su ih upućivali na zborno mjesto, a u blizini je bila i četveročlana policijska patrola. Nastavnici odnosno razrednice i razrednici, pedagoginje i ravnateljice nakratko su navratili da bi pozdravili super raspoložene učenike završnih razreda.

DJ je svirkom podizao ”radnu temperaturu”, a za ostatak veselja pobrinuli su se razni kokteli, ”stručno” spravljeni i s brzim učinkom. Ako nisu bili zadovoljni glazbom, maturanti su dolazili do DJ-a i sugerirali da pušta njihove hitove. Učenici iz različitih škola činili su jedno šaroliko i jedinstveno društvo u različitim majicama, razmjenjivali su zagrljaje i piće, plesali su tempom koji im je diktirala ‘glava u laganoj izmaglici’.

19.05.2017. Velika Gorica – Norijada goričkih maturanata. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Natpisi na majicama su, kao i uvijek, neuvijeno, iskreno i zrelo, pogađali uglavnom ”u sridu”, bili su efektni i provokativni, ali ne i vulgarni. Njihove poruke su govorile o srednjoškolskim danima ili o onome što ih čeka u budućnosti: ”Od kolijevke pa do groba, najljepše je prepisivati s moba”; ”Pili smo i pušili da ublažimo muke, otišla nam jetra od j….. struke”; ”Da Vision nije blizu, ne bi jedinice bile u nizu”; ”Dobar tehničar umire od alkohola, a loš od struje”; ”Aj te z’Bogom da ne idete sami”; ”Čim sem videl de sem došel, znal sem da bum prošel!!!”; …

Maturanti se ipak nisu dugo zadržali na livadi, već nakon 10 sati neki su počeli odlaziti, smjerovi su bili različiti. Većina ih je, kao i uvijek, krenula prema autobusnoj postaji kod robne kuće i uslijedila je ‘okupacija’ autobusa koji voze do autobusnog kolodvora u Zagrebu. Jarun je bio krajnje odredište. Norijada 2017. maturanata velikogoričkih srednjih škola (Gimnazija, Ekonomska škola, Strukovna škola i Zrakoplovna tehnička škola) bila je zapravo vrlo pristojna, razigrana i raspjevana.