Prijava

Vaša prijava

Naučite kako od starih vrećica izraditi plastično predivo


Četrti četrtek bit će u znaku ekologije. Bit će prikazana dva dokumentarca koja obrađuju temu problema korištenja plastičnih vrećica. Kroz filmove „Život jedne plastične vrećice“ i „Stavi u vrećicu“ možete saznati kome sve štete plastične vrećice i koliko se predugo razgrađuju.

„Kao i sva uporabna plastika, vrećice se gomilaju ne samo na smetlištima, nego i na cestama, u parkovima, u morima i oceanima, a njihova masovna proizvodnja i kratak rok korištenja uzrokuju sve veće hrpe tog teško razgradivog otpada diljem svijeta. Iako je jedini način kako doskočiti tom problemu u potpunosti napustiti upotrebu plastičnih vrećica, dok se to ne dogodi plastičnu gomilu možemo smanjiti ponovnom kreativnom upotrebom istih – za početak u vlastitim domaćinstvima“, poručili su organizatori.

Na svibanjskom Četrtom četrtku možete naučiti i kako se od starih vrećica izrađuje tzv. plarn ili plastično predivo od kojeg kukičanjem ili pletenjem, pa i vezenjem, uzlanjem i slično nastaju mnogi korisni upotrebni predmeti.

Ako i sami imate zamisao kako upotrijebiti stare plastične vrećice, podijelite svoje ideje s drugim sudionicima radionice u Središnjem odjelu za odrasle Gradske knjižnice Velika Gorica u četvrtak od 18 sati.