Prijava

Vaša prijava

FOTO I bebe se od sada mogu igrati na Tuđmancu


Djeca od 2 do 14 godina dobila su novi kutak za igru u Parku dr. Franje Tuđmana. Dok roditelji sjede na terasama kafića, djeca se tako mogu igrati u njihovoj neposrednoj blizini.

“Igralište smo otvorili tamo gdje su roditelji odabrali. Obitelji se ovdje kreću i kada sjednu djeca uvijek gledaju kako bi išla na okolna dječja igrališta, ali onda roditeljima nisu na oku pa tu dolazi do razdvajanja obitelji. Možemo reći da smo ovime spojili obitelji. U ovom prekrasnom ambijentu stariji mogu sjesti i biti na terasama, a djeca se mogu igrati njima na oku u ovom zatvorenom prostoru”, objasnio je gradonačelnik Dražen Barišić.

Novi park uređen je baš za djecu, pa tako osim nekoliko igrala ima i antistres podloge, ali i sjedalice za roditelje koji paze na djecu.

“Već treću godinu u suradnji s Večernjim listom sudjelujemo u projektu ‘Svi na igrališta’, a ovoga puta nam se pridružio i Grad Velika Gorica. Otvorili smo ovo krasno malo igralište za predškolsku i školsku djecu i nadamo se da će uživati ovdje u igri na svježem zraku”, istaknula je Marina Dijaković, voditeljica sektora korporativnih komunikacija Lidl Hrvatska.

“Iznimno je zadovoljstvo biti u ovom projektu, a posebno u ovom gradu koji ima 2.500 predškolske djece i koji je po nekim pokazateljima najpoželjnije urbano mjesto za stanovanje. Mi se trudimo biti društveno odgovorni”, kazao je Mislav Šimatović, zamjenik glavnog urednika Večernjeg lista.

Galerija fotografija