Prijava

Vaša prijava

FOTO Zlatna diploma goričkom vinaru: Franjo Matković za graševinu i škrlet dobio najviše priznanje


Na platou ljetnog kina Gradec predstavljena su najkvalitetnija vina Zagrebačke županije. Na 14. izložbu vina stigli su i gorički vinari Vlado Mikulčić i Franjo Matković, koji su i ovaj put dokazali da vina s Vukomeričkih gorica nisu ‘kiseliši’ već su iznimno hvaljena. Matkoviću je tako na izložbi uručena zlatna diploma za graševinu i škrlet. Mikulčić je na zlatnu kapljicu svog kolege, kao predsjednik Udruge Grozd, osobito ponosan.

Vlado Mikulčić i Franjo Matković

“Moramo se pohvaliti da smo konačno i mi iz vinogorja Vukomeričkih gorica u zadnjih nekoliko godina prisutni sa svojim vinima na završnim izložbama zlatnih vina Zagrebačke županije. Vinar Franjo Matković, inače dopredsjednik ‘Grozda’, ove godine se okitio s dva zlata. Sve u svemu, napredujemo iz godine u godinu i pomalo smo za petama vinarima jaskanskog i zelinskog vinogorja”, istaknuo je Mikulčić, koji je i sam za svoj Turopoljski škrlet nagrađivan zlatom.

Šampion 14. Izložbe vina Zagrebačke županije je Stjepan Đurinski iz Zaprešića koji se proslavio sa svojim tramincem izborne berbe prosušenih bobica iz 2015. godine.

“Ovo je jedna od mojih mnogobrojnih nagrada koje sam do sada osvojio, a sudjelovao sam na domaćim i međunarodnim ocjenjivanjima. Prošle godine sam bio šampion Slovenije, 2015. godine šampion Hrvatske, dok sam već u ovoj godini osvojio četiri šampionske titule“, kazao je Đurinski za Cityportal.

Galerija fotografija: