Prijava

Vaša prijava

Traži se nova Vinska kraljica Zagrebačke županije


Zagrebačka županija raspisala je natječaj za iduću Vinsku kraljicu Zagrebačke županije koja će u 2018. godini promovirati županijska vina, vinogradarstvo i vinorodnu regiju Zagrebačke županije. Bit će to 16. po redu Vinska kraljica, a djevojke se na natječaj mogu javiti do 13. rujna.

“Vinska kraljica može postati djevojka između 20 i 28 godina, koja je državljanka Republike Hrvatske s prebivalištem na području Zagrebačke županije. Također, ona svojom osobnošću treba simbolizirati županijsku i hrvatsku vinsku kulturu, vinogradarstvo i vinarstvo s ciljem širenja kruga potrošača i prijatelja vina i vinorodnih područja”, naglasili su iz Zagrebačke županije.

Vinsku kraljicu će izabrati posebno imenovani Stručni sud, a ocjenjivat će poznavanje vina i jela Zagrebačke županije te njihovo sljubljivanje, poznavanje vinogradarsko-vinarske tradicije i običaja, opću kulturu i javni nastup.

“Kandidatkinje očekuje novo iskustvo i nove spoznaje, novi način viđenja vinskoga svijeta. A onu koja pokaže najviše znanja i osobnosti te bude okrunjena kraljicom, i puno lijepih trenutaka i druženja“, istaknula je Gordana Županac, pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo.