Prijava

Vaša prijava

Gimnazija uvjerljivo najpoželjnija srednja škola u našem gradu


Kvalitetni rejting Gimnazije Velika Gorica pokazuje posljednjih godina stalni uzlazni trend i to potvrđuje sve veći broj završenih osmoškolaca koji žele nastaviti školovanje u gimnazijskim klupama. Za dva smjera, Opća gimnazija i Prirodoslovno-matematička gimnazija, u ljetnom upisnom roku prijavilo se ukupno 387 završenih osnovnoškolaca za 120 raspoloživih mjesta. Za Opću gimnaziju (kvota 96 – 4 razredna odjeljenja) kandidiralo je 276 osmaša, a za Prirodoslovno-matematičku 111 (kvota 24 – jedno razredno odjeljenje). Tako će u školskoj 2017./2018. godini 120 novih gimnazijalaca pratiti nastavu u 5 razrednih odjeljenja.

14.07.2017. Velika Gorica – Upis učenika u Gimnaziju Velika Gorica. Foto: David Jolić/Cityportal.hr

Službeni upis učenika u prvi razred obavljen je jučer (od 8 do 12 sati) u prostoru Srednjoškolskog centra, a učenici su trebali priložiti samo ispunjenu i potpisanu upisnicu. Ako ne bude nekakvih promjena (eventualna odustajanja) Gimnazija neće imati jesenski upisni rok, jer je ispunila svoje planom utvrđene kvote novih učenika.

Ravnateljica Gimnazije Velika Gorica dr.sc. Brankica Žugaj bila je vidno zadovoljna brojem učenika koji su htjeli nastaviti školovanje u velikogoričkoj gimnaziji: ”Izuzetno smo zadovoljni brojem od 387 učenika koji su se javili na naš natječaj za upis u prvi razred, jer to je posljedica sinergije učenika, profesora i kompletnog osoblja u našoj školi. Mi želimo da naša škola bude prepoznatljiva u našem gradu, odnosno da naši učenici imaju školu u kojoj će steći kvalitetno znanje, postati akademski građani i služiti našem gradu na dobrobit svih. Izvrsne domete naših učenika potvrđuju iz godine u godine sjajni rezultati ostvareni na državnoj maturi te upisi na najprestižnije fakultete. To su konkretne činjenice koje u svojoj konačnici imaju odjeka u široj javnosti i zbog toga mnogi učenici žele u našu školu. Spomenuti brojevi i pohvale koje dobivamo za naše sveukupno djelovanje je samo dodatna motivacija da budemo još bolji.”

14.07.2017. Velika Gorica – Upis učenika u 1. razred Gimnazije Velika Gorica. Foto: David Jolić/Cityportal.hr