Prijava

Vaša prijava

Kuče za vikend u znaku vatrogastva


Dobrovoljno vatrogasno društvo Kuče u subotu će proslaviti 120-u obljetnicu postojanja. Riječ je o jednom od najstarijih vatrogasnih društava u Turopolju i Hrvatskoj. Još davne 1897. godine, nakon sedam godina neslužbenog djelovanja, vatrogasno društvo je napokon registrirano. Veliku ulogu u osnivanju i organiziranju društva imao je Josip Puceković, predsjednik zemljišne zajednice plemenite sučije Kuče i tadašnji načelnik općinskog poglavarstva Vukovina. U prvom sastavu društva Josip Puceković je bio predsjednik i zapovjednik, Stjepan Puceković bio je podzapovjednik, a uz njih je bilo još 17 muževa koji su imali funkcije penjača, štrcara, čuvara, trubača i vatrogasca.

„Biti na čelu neke udruge koja ima 120-godišnju tradiciju, a posebno vatrogasnog društva s tolikom tradicijom velika je čast. Još kada živite u mjestu koje živi vatrogastvo, osjećaj je neopisiv. Veliki broj naših sumještana je kroz razne načine uključen u rad našeg Društva na što smo izuzetno ponosni“, rekao nam je Krunoslav Milatović, predsjednik DVD-a Kuče.

Proslavi ovog velikog jubileja pridružit će se oko 400 vatrogasaca te otprilike i isto toliko mještana Kuča i okolice. Od 16,30 do 17,30 sati ovim turopoljskim mjestom proći će svečani mimohod vatrogasaca praćen limenom glazbom. U 18 sati počet će svečana sjednica u Vatrogasnom domu, a nakon nje oko 19,30 sati u šatoru počinje zabavni program. Za zabavu su zaduženi grupa Sjaj i Josip Pukanić & Marocco band.