Prijava

Vaša prijava

FOTO Memorijal Tihomira Tomašića – Tihice


Danas je u organizaciji ‘Turopoljske udruge skauta Tur’ održan 6. memorijal ”Nitko da ne dođe do prijatelj drag” u spomen na Tihomira Tomašića – Tihicu, Velikogoričana, izviđača i hrvatskog branitelja pogubljenog u Domovinskom ratu na vukovarskoj Ovčari. Na memorijal se odazvalo oko 250 sudionika iz 9 izviđačkih odnosno skautskih udruga: Odred izviđača Savski gaj, Odred izviđača Eucalyptus, Odred izviđača N.B. Đebo, Odred izviđača Plavi pingvini, DPIS Tigrovi (svi Zagreb), Odred izviđača Spider (Duga Resa), Odred izviđača Vladimir Nazor (Karlovac), Izviđački odred Javor (Osijek) i domaćin Turopoljska udruga skauta Tur.

Početak memorijala otvoren je postrojavanjem sudionika i polaganjem vijenca ispred spomenika ”Golubica” poginulim braniteljima u Domovinskom ratu, a uz skaute, izviđače i učenike osnovnih škola svečanom činu nazočni su bili članovi HVIDR-e i DVD-a Velika Gorica, predstavnika Grada Velike Gorice nije bilo. Natjecateljske aktivnosti i igre učenika, poletaraca i skauta odvijale su se na prostoru između Gradskog groblja i naselja Pleso, a najveća koncentracija aktivnosti bila je na zelenoj površini u Ulici Jurja Dobrile (nasuprot Gradskom groblju) i središnjoj zelenoj površini u naselju Pleso (kod Društvenog doma).

Organizaciju je vodio predsjednik ‘Tura’ Alen Konjević, a administrativni dio natjecanja Jelena Pugelnik. Svi izviđački odredi dobili su zahvalnice za sudjelovanje, a najbolji u svojim kategorijama nagrađeni su odgovarajućim lampašima.

Galerija fotografija