Prijava

Vaša prijava

Ovo je nekad bio važan izvor prihoda Kurilovčanki


Ni loše vrijeme ni kiša nisu spriječili brojne posjetitelje da dođu na „Jesen u Kurilovcu“, manifestaciju Etno udruge Kurilovec. Njezino osmo izdanje proteklo je u znaku „heklajna“, a najbolji primjerci rukotvorina bili su pokazani u sklopu tematske izložbe.

22.10.2017. Velika Gorica – Jesen u Kurilovcu. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

„Naše domaće žene u Kurilovcu nekada su izrađivale ručne radove „heklajnem“, a to se danas jako rijetko može vidjeti. Nakon drugog svjetskog rata pa do kraja 60-ih godina prošlog stoljeća nemali broj obitelji u Kurilovcu uzdržavao se upravo od tog ručnog rada. Ovo je do industrijalizacije bio ruralni kraj, svega je bilo na gruntu osim penez. Tematska izložba posveta je našim domaćim vrijednim ženama“, rekla nam je Ana Plehinger, predsjednica Etno udruge Kurilovec.

22.10.2017. Velika Gorica – Jesen u Kurilovcu. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Osim izložbe, organizatori su pripremili i bogat umjetnički program. Dramska sekcija Ogranka Seljačke sloge Buševec izvela je ulomak iz svoje nagrađivane predstave Moderna vremena, a Barica Mirenić i Ankica Premužić iz Etno udruge nasmijale su gledaoce svojim skečom „Ostavinska rasprava“. Uz sve navedeno, posjetitelji su mogli uživati i u domaćoj hrani, koju su pripremile članice udruge, a blagoslovio vlč. Norbert Ivan Koprivec, župnik župe Navještenja Blažene Djevice Marije u Velikoj Gorici.

Galerija fotografija