Prijava

Vaša prijava

FOTO Sveti Nikola darivao 150 djece u Kosnici


Sinoć su djeca u Vatrogasnom domu u Kosnici imali svoje veselje i doček Sv. Nikole u organizaciji Kulturno umjetničke udruge Turopoljska tradicija (predsjednik Filip Margić) i Mjesnog odbora (tajnica Kristina Dalić). Prigodni program (igrokaz i ples) pripremila je učiteljica Helena Lončar (radi u školi u Zagrebu) s djecom iz Kosnice koja idu u OŠ Šćitarjevo. Mali glumci odigrali su svoje uloge bez pogreške te dobili dugi i zasluženi pljesak roditelja, baka i deda. Nakon toga su sva djeca u dvorani, bilo ih je 150, zajednički pozvali Sv. Nikolu da im podijeli darove.

Prije podjele darova Sv. Nikola je malo ‘taktizirao’, pa je prvo provjeravao da li su djeca dobra i poslušna. Posebno je pohvalio mame i tate za povećani broj novorođene djece u prošloj godini, jer je njihov učinak bio vidljiv u do vrha ispunjenom domu. Pri podjeli darova Sv. Nikoli pomagali su Anđeo i Krampusić Strašimir (obećao je da će biti puno bolji nego dosad), tako da je sve teklo glatko, a roditelji su mogli svoju djecu nesmetano fotografirati.

Priredba povodom blagdana Sv. Nikole organizirana je u Kosnici treću godinu u nizu, a kroz program je vodila Matea Bubalo.

Galerija fotografija


Najava 5. sjednice Gradskog vijeća