Prijava

Vaša prijava

FOTO Kišno Vincekovo u Kravarskom


Ceromonijal obilježavanja blagdana Svetog Vinka u Kravarskom u organizaciji Općine Kravarsko i mjesne udruge vinogradara održan je jučer već po deveti put na obiteljskom imanju Ivana Matušina. Ni kiša koja je bez prestanka padala nije omela simbolično obrezivanje mladica loze, zalijevanja vinograda ‘starim’ vinom i vješanja kobasica o lozu. Spomenuto je odradio domaćin Vincekova Ivan Matušin. Prije toga je Ivan Kljunić, župnik Župe Kravarsko i dekan Pokupsko-vukomeričkog dekanata, vodio molitvu i blagoslovio vinograde.

Protokol Vincekova vodio je Ivan Zagorac Špajo, koji je, kao i uvijek dosad, s velikim zadovoljstvom ‘izmolio’ ”Litanije Sv.Vinka”, a zbor nazočnih je još glasnije odobravao – okrijepi nas! (primjerice, Ti koji mutiš naše glave i razvezuješ naše jezike – okrijepi nas; Ti koje naše žene ljutiš, a nas razveseljavaš – okrijepi nas; …).

Drugi dio Vincekova održan je u Domu kulture kojeg su ispunili općinski čelnici, sadašnji i bivši, vinogradari, te njihovi gosti. Veselo društvo uživalo je u gulašu i vinima koja su nuđena od nekoliko domaćih vinara, koji su osobno išli od stola do stola i vodili računa o tome da čaše ne budu prazne. Raspoloženje je uz živu glazbu bilo vrhunsko, a druženje se protegnulo na više sati.

Galerija fotografija