Prijava

Vaša prijava

Kod Majsecova mlina i danas će se okupiti najhrabriji među kmetovima


U Stubici će se i ove godine obilježiti godišnjica Velike seljačke bune iz 1573. godine, koja je izbila na susedgradsko-stubičkom vlastelinstvu zbog povećanja rente i terora Franje Tahyja nad kmetovima. Organizatori su pripremili pravi spektakl. Na povijesnom bojnom polju ponovno će se susresti vojska Franje Tahyja i pobunjeni kmetovi. Mačevi, buzdovani, koplja, helebarde, topovi, puške kukače, arkebuze, lukovi i samostreli suprotstavit će se vilama, kosirama i sjekirama.

Program počinje već od 11 sati kulturno-umjetničkim programom i srednjovjekovnim sajmom. U 13,30 sati kmetska vojska okupit će se ispred župne crkve u Donjoj Stubici, odakle će krenuti prema Majsecovom mlinu i suprotstaviti se Tahyjevoj vojsci. U 15 sati počinje spektakularna završna Bitka kod Stubice.

Na srednjovjekovnom sajmu posjetitelji će moći uživati u širokoj ponudi domaćih specijaliteta te kulturno-umjetničko-zabavnom programu.

ZET je organizirao i besplatni prijevoz autobusnim linijama. Polazak iz Zagreba je kod stajališta turističke linije u Ulici Grgura Ninskog (u zoni Importanne centar) u 10:15, 11:30 i 12:45, a povratak za Zagreb u 18:30, 19:45, 21:00 i 22:15 sati.


Državno Natjecanje iz geografije