Prijava

Vaša prijava

FOTO Radovi na gradskom bazenu privode se kraju, ali što je s pristupnom cestom?


Gradonačelnik Dražen Barišić obišao je danas gradilište gradskog bazena. Kako kaže, izgradnja bazena ušla je u završnu fazu, a radovi bi trebali biti gotovi do kraja svibnja. No, pojavio se jedan problem. Zagrebačka županija još nije donijela odluku o darivanju nekretnine, u naravi prometnice, kojom bi se dolazilo do novog gradskog bazena.

20.02.2018. Velika Gorica -Obilazak gradskog bazena. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

„Velika Gorica čeka ovaj objekt već više desetljeća. Vidjeli ste da sve teče prema planu, a u roku od 90 dana očekujemo završetak radova. No, on ne može biti otvoren i neće se moći koristiti, ako neće biti gotova pristupna cesta. To je postojeća cesta, koja trenutno služi kao servisna cesta za Srednjoškolski centar. Jednosmjerna cesta trebala bi se pretvoriti u dvosmjernu širokog profila s pješačkom stazom i najmodernijom rasvjetom, a trebala bi voditi na parkiralište sa 73 parkirna mjesta“, objasnio je Barišić.

20.02.2018. Velika Gorica -Obilazak gradskog bazena. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Gradonačelnik je pokazao i dopise pisane od polovice 2016. godine u kojima Grad od Županije traži pravo građenja ili darivanje spornog zemljišta.

„Bazen ne smije biti predmet politikantstva. Bazen je dugogodišnja potreba i težnja nas koji živimo ovdje u Velikoj Gorici i okolnog područja. Svojim sredstvima izgradili smo bazen, a izgradit ćemo i cestu. Kao legalisti želimo imati svu potrebnu dokumentaciju i pozivam župana da izađe u susret te da odobri darivanje zemljišta na kojem će se graditi pristupna cesta, kako bi radovi mogli započeti i kako bi oni na vrijeme bili završeni. Svi mi s nestrpljenjem čekamo bazen i spremni smo odraditi sve one poslove u rokovima koje smo planirali i za koje su sredstva rezervirana u našem proračunu“, dodao je Barišić.

20.02.2018. Velika Gorica -Obilazak gradskog bazena. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Gradonačelnikove zahtjeve podržao je i Goran Kovačić, predsjednik Zajednice športskih udruga Grada Velike Gorice.

„Nas kao sportaše ne interesira politika i politikantstvo, nas interesira da ovaj objekt čim prije bude u funkciji građana i sportaša ovog grada. Izgradnja bazena bit će veliki doprinos goričkom sportu, ne samo u bavljenju sportom, nego i u nekakvoj rehabilitaciji sportaša, koji se trebaju oporaviti od određenih ozljeda. Tu imamo i naše sportaše s invaliditetom koji će također koristiti ovaj bazen“, istaknuo je Kovačić.

20.02.2018. Velika Gorica -Obilazak gradskog bazena. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

S njim se složila i Marina Drašković, osnivačica i trenerica u Judo klubu za osobe s invaliditetom Fuji.

„ Ja smatram da će ovaj bazen biti od ogromne koristi sportašima i građanima Velike Gorice, a sigurno će biti od duplo veće koristi osobama i sportašima s invaliditetom. Nadam se da će ova pristupna cesta biti čim prije riješena, pogotovo što je cijeli objekt građen da bude pristupačan i osobama s invaliditetom“, rekla je Drašković.

Galerija fotografija