Prijava

Vaša prijava

FOTO Jubilarno 200-to izdanje Matičinog četvrtka


Jubilarni 200-ti Matičin četvrtak obilježen je svečano sinoć u njegovom ‘dnevnom boravku’ u prostoru Muzeja Turopolja. Začetnik tog projekta Stjepan Rendulić prisjećao se kako je sve to krenulo i traje već duže od 8 godina (1.Matičin četvrtak održan je 15.10.2009.) i to na simpatičan način kazivao posjetiteljima i stalnim sudionicima na Matičnom četvrtku. ”Na seansama četvrtkom predstavljene su mnoge osobe iz kulture, velikogoričke i hrvatske institucije, a predavači raznih struka održali su predavanja iz raznih područja (povijest, jezik, jezična i kulturna baština, etnologija, ekologija). Održane su promocije raznih izdanja Ogranka Matice hrvatske Velika Gorica (knjige i časopisi te knjige čiji su izdavači bile druge institucije.”

U brojevima 199 Matičinih četvrtaka izgleda ovako: 224 gosta, 975 gostujućih članova, 5.928 posjetitelja, 2.512 poklonjenih knjiga i 11.984 peciva. Sada je taj broj u svim rubrikama uvećan na sinoćnjem 200. Četvrtku.

Prigodni pokloni uručeni su onima koji su najsnažnije obilježili i pratili Matičine četvrtke: Đurđa Parać, Zdenka Mlinar, Ana Peternac, Ursula i Zorko Čunčić, Hrvatski institut za povijest, Muzej Turopolja, City radio, Memy i Ansambl Zlatne godine.

Glazbeni dio jubileja ispunio je Ansambl ‘Zlatne godine’, a druženje je nastavljeno uz prigodni domjenak.

Galerija fotografija