Prijava

Vaša prijava

Projekt Hrvatska stvara u sklopu nacionalne turneje dolazi i u Veliku Goricu


Hrvatska stvara projekt je osmišljen s ciljem povećanja interesa za tehničku kulturu te općenito prirodoslovna i znanstvena područja ljudskog djelovanja kod mladih. Također, cilj je u mladima potaknuti proaktivnost i poduzetnički duh kroz stvaranje zajednice koja će ih usmjeravati i pružati im potporu. Kroz projekt će se u svakoj županiji u Republici Hrvatskoj osnovati dva nova Code Cluba, dakle ukupno 42 centra koja će pružati priliku za poučavanje više od 800 djece i mladih.

Osnivanjem Code Clubova proširivat će se njihova mreža. Tako će se povećati broj mjesta na kojima djeca i mladi mogu besplatno učiti programirati kroz igru. Osim toga, ta će mjesta djeci pružiti potrebne resurse, znanje i opremu u vidu STEMI Hexapod robota i online materijala za učenje.

Prvi korak u osnivanju Code Clubova je obilazak centara u kojima će se osnovnoškolci moći nalaziti u slobodno vrijeme te učiti programirati i stvarati nove tehnologije.

“U svakoj od županija, u suradnji sa Hrvatskom zajednicom tehničke kulture, održat će se predstavljanje projekta koji je otvoren za javnost i pozvani su svi zainteresirani za uključivanje u projekt na bilo koji način. Posjetioci će imati prilike poslušati motivacijsko predavanje, odnosno priču o iskustvima vezanim uz gradnju tehnološke tvrtke STEMI koju su prepoznali i svjetski giganti poput Amazona, Intela i Googlea. Na taj se način želi insprirati mlade, ukazati im što tehnološka budućnost donosti te ih potaknuti da rade na vlastitim projektima. Zatim, održat će se radionica za djecu, dok će se svima zainteresiranima za projekt prezentirati način rada međunarodne inicijative Code Club koja će poslužiti kao platforma za provođenje projekta. Prvi Code Clubovi koji se pokrenu dobiti će donaciju u obliku dva STEMI hexapod robota kako bi djeca mogla znanja usvojena u Code Clubu primijeniti u robotici i svom daljnjem stvaranju”, objasnili su voditelji projekta Hrvatska stvara.

U Goricu dolaze  17. travnja na lokaciju Cvjetno naselje 18A, a kako se uključiti pogledajte na internetskim stranicama projekta.


Državno Natjecanje iz geografije