Prijava

Vaša prijava

Veliki jubilej Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica


Centar za odgoj i obrazovanje Velika Gorica proslavio je svoj 79. rođendan. Riječ je o jednoj od najstarijih institucija ovog tipa u Republici Hrvatskoj.

„Osjećam se jako dobro i uzbuđeno. Ovo je naš 79. rođendan na koji smo jako ponosni. Iza nas je 79 godina kontinuiranog rada s djecom i mladima s mentalnim poteškoćama s našeg područja, ali i iz cijele Hrvatske. Dobro surađujemo s našim kolegama iz cijele Hrvatske i to se pozitivno odražava na naš rad“, rekla nam je ravnateljica Nikolina Vučković Barišić.

Na današnju proslavu došle su i njihove kolege iz drugih ustanova. Radna instruktorica iz Centra za rehabilitaciju Zagreb Senka Slišković dovela je dvoje bivših učenika goričkog Centra na proslavu u Pučko otvoreno učilište.

„Prema njihovoj priči bili su jako zadovoljni dok su bili u Velikoj Gorici te da im je tu bilo ugodno i interesantno. Hvale djelatnike i kažu da su imali njihovu podršku“, otkrila nam je naša sugovornica.

Povodom velikog jubileja domaćini su priredili bogat kulturno-umjetnički program, a pozitivna energija koju su odaslali izvođači ispunila je prepunu dvoranu.

„Davne 1939. godine osnovan je ovaj jedinstveni Centar kroz koji su prošli brojni korisnici. Koristim priliku zahvaliti svim djelatnicama i djelatnicima na predanom i humanom svakodnevnom radu s djecom i mladima. Izuzetno mi je drago što njihovi korisnici itekako sudjeluju u društvenom životu grada. Imaju našu punu podršku i vjerujem da ćemo i u godinama pred nama imati dobru suradnju, kao i do sada“, poručio je Ervin Kolarec, zamjenik gradonačelnika.

Galerija fotografija