Prijava

Vaša prijava

FOTO Na 2. “Plamen Turopolja” stigle ekipe iz cijele Hrvatske


30 muških ekipa i 3 ženske danas su se tijekom cijelog dana natjecali na fire combatu – 2. “Plamenu Turopolja” u organizaciji Javne vatrogasne postrojbe. Njihov je zadatak bio, pod punom opremom, u što kraćem roku proći poligon dug 30-tak metara. Natjecanje se odvijalo u paru, a osim što je bilo vrlo zahtjevno, bilo je i fizički naporno, s obzirom na opremu od 17 kg koju su imali na sebi.

02.06.2018. Velika Gorica – Održan 2. “Plamen Turopolja”. Foto: Matea Brenčić

“Cijeli poligon sastojao se od nekoliko dijelova. Morali su preskakati zid visok 180 cm, provlačiti se kroz tunel, penjati se na toranj visok 6 metara, vuči lutku tešku 75 kg, razvlačiti “B” cijevnu prugu pod pritiskom te na kraju srušiti metu udaljenu 12 m. Ovo natjecanje u Hrvatskoj se održava već desetak godina, a mi smo s tim krenuli tek prošle godine kad je napravljen toranj” ispričao nam je Ivica Maceković, voditelj natjecanja.

Osim naših domaćih, ekipe su stigle iz Dubrovnika, Zagreba, Kaštela i Slovenije. Najbolji u “A” kategoriji bili su Filip Navračić i Antonio Antolković iz JVP Zagreb, u “B” kategoriji Ante Petrović i Špiro Radunić iz Kaštela, a u “C” kategoriji pobjedu je odnijela ekipa iz Slovenije, Damjan Selinšek i Boštjan Vehovar.

U konkurenciji žena, pobijedile su naše domaće cure, sestre Lucija i Kristina Pavelić iz DVD-a Ribnica. “Jako je fizički naporna vježba, oprema nam je bila jako teška s obzirom na našu težinu, a i zid od 180 cm nam je bio izazov jer smo visoke 160 cm. Vježbamo mjesec dana prije natjecanja i uspjele smo odraditi samo tri treninga, tako da smo jako zadovoljne ovim plasmanom” rekla je Lucija.

02.06.2018. Velika Gorica – Održan 2. “Plamen Turopolja”. Foto: Matea Brenčić

Ekipa “Čujen čele” iz DVD-a Kaštela, apsolutni su pobjednici ovogodišnjeg “Plamena Turopolja” jer su imali i najbolje vrijeme – poligon su prošli za 99,79 sec. “Kontinuirano vježbamo već 5 godina, jedina smo fire combat ekipa, imamo najviše natjecanja i treninga. Naše vrijeme je rezultat naših treninga” kaže Špiro Radunić.

Uz zapovjednika JVP Velika Gorica Borislava Turana, nagrade najboljima dodjeljivao je zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec koji čestitao svim natjecateljima te se zahvalio svim vatrogascima na nesebičnom angažmanu kad su u pitanju ljudski životi i imovina.

Osim fire combata, Javna Vatrogasna postrojba imala je i dan otvorenih vrata, pa su tako posjetitelji tijekom cijelog dana mogli razgledati opremu i vozila s kojima raspolažu.


Miting ZPK 2024.