Prijava

Vaša prijava

Dva vatrogasna natjecanja u organizaciji DVD-a Buševec


Buševec je jučer ugostio dva vatrogasna natjecanja. Mladi vatrogasci snage su odmjerili na 8. Memorijalu Josipa Robića-Habe, a njihove starije kolege na 21. Kupu Turopolja. Među najmlađim vatrogascima u konkurenciji dječaka najbolji je bio DVD Staro Čiče, drugo i treće mjesto zauzeli su dječaci iz Kosnice i Vukovine. U konkurenciji djevojčica najbolji rezultat također je ostvarila ekipa DVD-a Staro Čiče, a drugo i treće mjesto osvojile su ekipe DVD-ova Vidovec i Ribnica.

23.06.2018. Buševec – 21. Kup Turopolja. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

„Sudjelovalo je 29 ekipa, a nastupile su 22 muške i sedam ženskih ekipa. Zadovoljni smo odazivom i ugodno iznenađeni, jer smo prošle godine imali prijavljen manji broj ekipa. To pokazuje da radimo dobro i da su ekipe koje su nastupale kod nas zadovoljne te se iduće godine nadamo još većem broju ekipa“, rekao nam je Nenad Grđan, dopredsjednik DVD-a Buševec.

23.06.2018. Buševec – 21. Kup Turopolja. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Prema svemu viđenom pred goričkim vatrogastvom je blistava budućnost. Nove generacije pokazuju da znaju i mogu nastaviti tradiciju.
„Na nedavno održanom gradskom natjecanju u Turopolju nastupilo je 46 ekipa, a svaka ekipa ima po desetero djece, što znači da je nastupilo 460 djece. Po broju djece koja se bave vatrogastvom najjači smo u zagrebačkoj županiji“, istaknuo je Dalibor Mrakovčić, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Velike Gorice.

23.06.2018. Buševec – 21. Kup Turopolja. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Buševski kup jedno je od najstarijih natjecanja u Vatrogasnoj zajednici Grada Velike Gorice uz Kup u Starom Čiču. Seniorske ekipe natjecale su se u izvođenju vježbe 31A, s agregatom i tlačnim prugama. U Muškoj A kategoriji najbolji su bili vatrogasci DVD-a Deanovac, a drugo i treće mjesto zauzeli su DVD Granešina i DVD Mraclin. Vatrogaskinje DVD-a Ribnica najbolje su bile u kategoriji Žene A, dok je drugo mjesto zauzela ekipa DVD-a Sveta Nedelja. U kategoriji Muški B pobijedili su vatrogasci DVD-a Zaprešić, a drugo mjesto pripalo je ekipi DVD-a Ribnica.

23.06.2018. Buševec – 21. Kup Turopolja. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Nakon natjecateljskog djela, druženje u velikom šatoru nastavljeno je do kasno u noć.