Prijava

Vaša prijava

Gorica okupila 200 mladih plesačica i plesača


Dvorana Gorica Pučkog otvorenog učilišta za vikend je bila plesna scena. Hrvatski sabor kulture u Velikoj Gorici proslavio je svoj 70.rođendan i okupio plesače i plesne kolektive iz Hrvatske, Slovenije i Češke. 29. susret hrvatskih plesnih ansambala okupio je u dva dana 15 plesnih skupina, publici se predstavilo oko 200 mladih plesača koji su se predstavili s 28 odabranih koreografija, govori nam stručna suradnica za ples pri Hrvatskom saboru kulture, Valentina Dačnik.

Sve je točke pratilo i stručno povjerenstvo u sastavu Melita Spahić Bezjak, Sanja Tropp Frühwald i Kornelija Kosanović koji su najboljima dodijelili i nagrade.

Nagradu za najbolju izvedbu dobio je Studio suvremenog plesa Teuta iz Čakovca za koreografiju pod nazivom “Ravna crta”. Koreografiju potpisuje voditeljica studija, Nikolina Mekovec, a plešu Jana Stojko, Dea Dominić, Anja Radović, Tia Mekovec, Korina-Marija Lozić,Aliana Pongrac, Ema Slaviček i Frida Kraljić.

Suorganizatori Susreta i ove su godine Plesni klub Megablast i Pučko otvoreno učilište Velika Gorica, uz podršku Grada Velike Gorice, Turističke zajednice Grada i Zagrebačke županije.

 

Objava Gorica okupila 200 mladih plesačica i plesača pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.