Prijava

Vaša prijava

One su naše bogatstvo


Desetu godinu za redom Zagrebačka županija i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osigurali su sredstva za provedbu projekta „Zaštita i očuvanje bijele rode u 2018. godini“ na području Zagrebačke županije.

„Projektom se štite bijele rode, a istovremeno se stvaraju i uvjeti za razvoj ekološkog turizma u ruralnim područjima, čime Hrvatska može postati prepoznatljiva u Europi kao turistička destinacija s posebno očuvanim prirodnim vrijednostima. U proteklih devet godina provođenja projekta na području Zagrebačke županije isplaćeno je preko 500.000 kuna za naknadu za održavanje krovišta vlasnicima kuća, gospodarskih objekata, škola, vatrogasnih doma, crkvi, i sl. Naknada se isplaćuje za popravak i zamjenu krovišta zbog šteta koju gnijezda čine svojom težinom i rode gniježđenjem“, poručili su iz Javne ustanove Zeleni prsten Zagrebačke županije.

Vlasnicima i korisnicima objekata na kojima se nalaze gnijezda bijelih roda godišnje se isplaćuje naknada za održavanje krovišta u iznosu od 700 kuna po gnijezdu, a više ovom projektu možete saznati ovdje.