Prijava

Vaša prijava

FOTO VIJEST Novi režim naplate parkiranja izazvao kaos na parkiralištu


Jutros oko 9 sati na parkiralištu trgovačkog lanca Spar u Ulici Matice hrvatske nastao je pravi prometni krkljanac. Razlog tome je uvođenje novog režima naplate parkiranja. Naime, vozači nisu bili informirani da se sat vremena mogu besplatno parkirati samo ako kupe nešto u trgovini te potvrde karticu na blagajni, a zatim i na parking uređaju na izlazu. Iako na obavijesnoj ploči na ulazu u parkiralište stoji uputstva, zbog malog fonta teško da bi ih tko iz automobila mogao pročitati.

25.10.2018. Velika Gorica – Gužva na parkiralištu. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

„Potvrdila sam kartu na blagajni, ali mi nitko nije rekao da isto moram napraviti i na naplatnom uređaju. Zbog gužve nisam mogla izaći i istekao mi je besplatni sat parkiranja, sad ja trebam platiti 15 kuna i moram izaći u roku od 10 minuta. Od gužve nema šanse da izađem za to vrijeme pa opet moram platiti kartu 15 kuna. Imali to smisla“, rekla nam je uzrujana vozačica.

25.10.2018. Velika Gorica – Gužva na parkiralištu. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Neki su pak odlučili iz gužve se izvući prelaskom preko zelene površine na Ulicu Matice hrvatske.

Vozači su nam se požalili i na to da uređaj za naplatu ne vraća ostatak, a to nam je potvrdila i jedna naša čitateljica.

„Ubacila sam 50 kuna u uređaj , kako bih platila 30 kuna za dva sata parkiranja. No, nisam dobila ostatak novca. O tome sam obavijestila voditelja trgovine, a on mi je odgovorio kako nema ništa s time te da pronađem mail adresu na uređaju i pošaljem žalbu. Na računu mi je pisalo da iznosi 30 kuna, ali ne i koliko sam ja ubacila unutra“, rekla nam je Sandra.

Galerija fotografija