Prijava

Vaša prijava

Velika Gorica za Vukovar: Lampioni, molitve, ljubav i podrška


Povodom 27. obljetnice pada Vukovara na goričkom području najavljeno je niz okupljanja na kojima će građani odati počast žrtvama grada heroja. Učenici velikogoričkih osnovnih škola sutra će duž Zagrebačke ulice postaviti lampione.

Isti dan, u mjestu Buševec u 17 sati trebalo bi zasjati 600 lampiona duž Zagrebačke i Sisačke ulice. Uz mještane Buševca paljenju će se pridružiti učenici Područne škole Buševec, kao i učenici Zrakoplovno tehničke škole Rudolfa Perišina.

17.11.2017. Velika Gorica – Obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Dan u poslije, u subotu od 18 sati u Lukavcu ispred Društvenog doma i duž glavnih ulica mještani će paliti lampione.

– Cilj nam je na dostojanstven način obilježiti obljetnicu pada grada heroja te odati počast svim poginulim hrvatskim braniteljima koji su dali život za našu domovinu, kako u Vukovaru tako i diljem lijepe naše. Pozivamo sve ljude dobre volje iz Lukavca ali i susjednih mjesta, ako žele da nam se slobodno pridruže. Svijeće i lampioni bit će osigurani za svakoga tko dođe – rekao je Andrija Rotim, predsjednik Mjesnog odbora Lukavec.

U 19,15 sati Goričani će se okupiti na livadi u Zvonimirovoj ulici i odati počast svima koji su dali život za slobodnu Hrvatsku te će se nakon toga kolona sjećanja uputiti na Svetu misu u Crkvu NBDM. Već sedmu godinu stanari Zvonimirove organiziraju paljenje svijeća u čast poginulim braniteljima i civilima u Domovinskom ratu.

Udruga žena Kuče u nedjelju od 19 sati u Društvenom domu organizira projekciju dokumentarnog filma o padu Vukovara. Prije projekcije okupljeni će zapaliti lampaše kod spomenika poginulom branitelju Damiru Črnku.