Prijava

Vaša prijava

Druženje s Turopoljcem: Imamo obiteljsku atmosferu i – žensku ekipu


Vidimo se večeras u ‘Petici’, u Vukovini. I dovedi nekoga iz Uprave!

Takav je bio dogovor s Ivicom Burićem, trenerom Turopoljca iz Kuča, a on se okružio igračima – kapetanom Vjekom Lučićem, Danijelom Zagorcem, Ivanom Šestokom, Ivanom Balenovićem, Dankom Čunčićem, Almirom Sejdinovićem, Filipom Đuksijem i djevojkom mu prekrasnom Darijom. Da, bio je tu i dopredsjednik Turopoljca Danijel Antolčić, kao i suradnik mu Vinko Lučić. Svakako, društvo za pet i vrijeme predviđeno za novosti iz jesenskog doprvaka 1. županijske lige, istočne skupine, prohujalo je kao vihor.

Strateg Burić započeo je priču…

– Sumnjam da imate dovoljno prostora za sve što bih želio kazati. U Turopoljcu je fantastična atmosfera zahvaljujući najprije igračima, zatim složnoj mladoj Upravi, a onda i mještanima Kuča, koji maksimalno podržavaju i vole svoj klub. U momčadi je obiteljska atmosfera, kao što i sami vidite, i velika je šteta što nam je na nekim utakmicama sreča okrenula leđa. Učinak u prvenstvu je deset pobjeda, dva remija i tri poraza, što je donjelo 32 boda, uz gol-razliku 52:19 – govorio je Burić i nastavio:

– Najefikasniji smo u ligi, drugi je Ban Jelačić sa 44 postignuta pogotka, a nakon lidera Naftaša iz Ivanić Grada, koji zimuje sa četiri boda više od nas, najmanje smo primili.

Međutim, bilo je i nekih kikseva.

– Od tri poraza, samo nas je Vatrogasac iz Kobilića u Kuču nadigrao (1:2) i mi im čestitamo. Protiv Jelačića iz Vukovine (0:1) bilo je ravnopravno, no oni su zabili, a mi nismo. Posebna priča je utakmica kontra Meštrice (0:1). Pošteno smo se ispromašivali, nisu nam suđena dva očita kaznena udarca, a njima jest u 90. minuti, penal koji po nama nije postojao. I odoše bodovi. U Kloštar Ivaniću (1:1) bili smo također dominantni i bolji, poništen nam je i regularan pogodak, za što imamo i snimku. Ako gore spomenutom dodamo i derbi posljednjeg kola u Ivanić Gradu (1:1), gdje smo bili nekopletni, daleko bolji, imali vrhunsko suđenje Igora Pajača, vodili, imali zicer Milatovića za 0:2 a ubrzo zatim primili gol u 90. minuti, onda nije čudo što zaostajemo za jesenskim prvakom četiri dostižna boda – mišljenje je Ivice Burića.

Predočio je i popis igrača koji su jesenas igrali i strijelce: M. Zagorac. I. Zagorac, Petrović, Hrženjak, Šestok, Matek, Đuksi, Milatović, J. Jambrešić, Čaić, Vukadin, Bušić, Anđelić, Šejić, Markulin, Balenović, S. Rak, V. Lučić, Kapović, F. Čunčić, Šoić, Paradžik, Grgić, Cavrić, Fabijanči. Zabijali su Filip Matek (15 puta), Petar Milatović (11), Vjeko Lučić (8), Ivan Šestok (4), Matija Čaić (4), Josip Hrženjak (3), Jurica Jambrešić (2), Ivan Balenović, Filip Đuksi, Marko Paradžik i Andreas Šeić te jedan autogol.

– Nikoga ne bih posebno izdvajao, jer smo se iskazali kao kolektiv, ali moram ipak spomenuti Ivana Šestoka, koji je dobri duh momčadi i dirigent u igri, ali i nakon utakmice.

Imao je Burić i jednu molbu na kraju.

– Pozdravljam javno prijatelja i kolegu, trenera Odre Davora Gudičeka – zaključio je strateg Turopoljca, uz poruku potpisnika ovih redaka:

– A dobro, Burke, neka ti bude, da Davor nije pravi čovjek i sportaš, ovo ti ne bi prošlo, ha, ha, ha…

Nakon Burića, riječ je dobio dopredsjednik Danijel Antolčić.

– Cilj nam je prvo mjesto i plasman u peti rang. Znam da se ta želja provlači već nekoliko sezona, ali mislim da je konačno došlo vrijeme da uspijemo. Što se tiče infrastrukture, uvjeti su izvrsni, mjesto Kuče diše s klubom, Uprava je složna, vrijedna i ambiciozna. Tu su aktualni predsjednik Nenad Lučić, zatim Danijel Antolčić, Tomislav Jankeš, Igor Tačković, Stjepan Fabijančić, Danijel Zagorac, Hrvoje Čunčić, Dražen Čaić, Franjo Berković… I svi su servis momčadi. Nastojim da dečkima ništa ne nedostaje što je u našoj moći. Za primjer, na neke utakmice vani organiziramo put autobusom koji je obično pun jer idu i navijači. Na pomoćni teren postavili smo nove reflektore, dečke nakon utakmica počastimo što bolje možemo i znamo. U siječnu 2019. planiramo sjednicu Skupštine, koja bi mogla biti i izborna jer ambicioznih ljudi nikad dosta – pomalo zagonetan bio je dopredsjednik Antolčić, a onda je otkrio zanimljivost.

– Uz uobičajenu mladež, oformili smo i žensku momčad. Za sada imamo 18 djevojčica ili cura od 14 do 18 godina koje trenira Stjepan Trputec. Na proljeće želimo organizirati i test utakmice pa će biti vrlo zanimljivo. Inače, Števa Trputec trenira i naše juniore, Pero Milatović vodi starije pionire, Almir Sejdinović limače i Vjeko Lučić prstiče – otkrio je na kraju Antolčić.

Bilo je na skupu još mnogo priče o djelovanju Turopoljca, ali nešto se mora(lo) i zaobići. Kao za primjer, kad je bačena bodlja da Dinamo Hidrel iz susjednog Novog Čiča planira vratiti svoje odbjegle sinove, jer u Turopoljcu igraju Đuksi, Balenović i Vukadin, a Fabrizio Hrkovac u Jelačiću. Što se tiče ovih u Turopoljcu, dojam je da od povratka “nebu niš”. U Kuču je izgleda idila, a i borba za prijestolje 1. ŽNL istok intrigantna je za sve. Kaj se pak dopisnika Cityportala iz Novog Čiča tiče, “ne bi se šteli mešati”. Mora se razmišljati o budućnosti, trebat će opet nekaj pisati za jedne i druge, kaj ne? U prosincu Hidrel ima Skupštinu, a tamo kao predsjednica drma “čelična lady” Ivana Cesarec. Opreza nikad dosta…