Prijava

Vaša prijava

Bjelica: Gorica je jako dobra, nije nikakva slučajnost što je tu gdje je…


Kad bih gledao zadnjih dvadeset minuta, ostaje žal što nismo uspjeli izjednačiti. Mislim da smo u toj završnici stavili Dinamo pod određeni pritisak, imali smo dvije situacije u kojima smo mogli zabiti, bila je i ta jedna prečka… Nažalost, na kraju je odlučila jedna naša pogreška, dekoncentracija nakon kornera. Nismo pokrili igrača do kraja i to je dovelo do pobjede Dinama, rekao je trener Gorice Sergej Jakirović nakon što je i drugi put ove sezone izgubio 1-0 od Dinama, ovoga puta u Maksimiru.

Presudio je gol Marija Šituma u 55. minuti, i to nakon kornera. Mučila se Gorica s prekidima u prvim kolima ove sezone, pa se stabilizirala u njenom nastavku, da bi u posljednje dvije utakmice oba puta obrana pucala na sličan način, nakon protivničkog kornera.

– Naravno da se radi na svim segmentima igre na treninzima, pa tako i na tome, pogotovo kad se igra protiv Dinama, koji ima jako puno uigranih kombinacija. Znali smo i što će otprilike raditi, ali nekad je i stvar volje da ti tvoj igrač ne pobjegne… Događa se, to je nogomet, Dinamo je nažalost to uspio iskoristiti – kazao je Jakirović.

Povezala je Gorica dva poraza, do kraja jeseni preostali su još Osijek doma (nedjelja, 17.30 sati) i Lokomotiva u gostima (subota, 15. prosinca), ali na tablici neće biti padova.

– Mi smo sigurno na petome mjestu do kraja polusezone, bez obzira na rasplet ove preostale dvije utakmice, ali naravno da ćemo pokušati izvući što više iz njih. A na zimu nam sigurno slijedi dopunska selekcija, nadam se da ćemo dobiti i tri, četiri ciljana pojačanja. Pokazali smo da možemo i mislim da sad moramo pokazati i odgovornost prema klubu, prema svima koji nas prate, na čemu smo im jako zahvalni, da pokažemo na proljeće da možemo nastaviti u ovom ritmu – zaključio je Jakirović prije nego što je riječ preuzeo njegov kolega Nenad Bjelica.

– Mislim da smo zasluženo pobijedili, u utakmici u kojoj smo 85 minuta dominirali, koju smo trebali i prije završiti drugim golom, a na kraju dođe do nepotrebne nervoze. I tu dolazi do situacija u kojima je Gorica mogla i okrenuti stvari u svoju korist, ali mislim da smo više zaslužili pobjedu. Drago mi je što smo pobijedili nakon dvije utakmice u kojima smo više zaslužili nego što smo dobili. Važno je i što smo to ostvarili s puno promjena u momčadi, što smo uspjeli odmoriti neke igrače – rekao je trener Dinama.

Izmijenio je cijelu momčad, ali i njegov “rezervni” sastav ima dovoljno kvalitete da se nametne gotovo svim momčadima u ligi. Pogotovo doma. Gorica, ako se pita Nenada Bjelicu, ne spada u bezazlene protivnike, daleko od toga…

– Igrali smo protiv vrlo dobre momčadi. Ako dobiješ šest utakmica zaredom u gostima, sigurno imaš veliku vrijednost. Kao što sam rekao i prije utakmice, Gorica ima odličnu atmosferu u klubu, imaju odličnog trenera, imaju odlične igrače… Nije nikakva slučajnost što su oni tu gdje jesu, ali mi smo ih svejedno 85 minuta ostavili bez opasne situacije. Tako opasnog protivnika kao što je Gorica uspjeli smo držati pod kontrolom gotovo cijelu utakmicu i zato moram čestitati svim mojim igračima. Uvijek na kraju dođe do nervoze ako ne povedeš 2-0, dođeš u situaciju da se moraš panično braniti, pogotovo ako je protivnik tako kvalitetan kao Gorica – završio je Bjelica.