Prijava

Vaša prijava

Sesar: Neće biti lako, ali idemo zaploviti na valu onoga što smo napravili u Kupu


Iza košarkaša Gorice je tjedan za pamćenje u završnici Kupa Krešimira Ćosića, na kojem su dogurali do polufinala, a zatim i gotovo dva tjedna priprema za nastavak prvenstva. Ispred njih je ogled sa Zabokom, u subotu u 18 sati istrčat će na parket goričke Gradske dvorane sa samo jednim ciljem – pobijediti i uloviti zalet za uspješan završetak sezone.

– Nakon završnice Kupa napravili smo neke mini cikluse, igrači nisu imali previše slobodnog jer do kraja je ipak samo osam kola – kaže trener Josip Sesar, koji se naoružao optimizmom uoči nastavka prvenstva.

– Dolazi nam jedan nezgodan protivnik, koji je prvi dio prvenstva odigrao sjajno, predvođen odličnim trenerom Ivanom Tomasom. Neće nam biti lako, no dobro smo se pripremili i na našem, domaćem parketu postavljamo se kao favoriti. Imamo malih problema s nekim sitnim ozljedama, no vjerujem da će sve to biti riješeno do početka utakmice. I da ćemo odigrati dobru utakmicu, zadržati ove bodove u Velikoj Gorici – kazao je Sesar.

Gorica je trenutačno na učinku od pet pobjeda i devet poraza, dok je Zabok u puno boljem položaju. Odličan ulazak u sezonu doveo je goste iz Zagorja na peto mjesto, odmah iza “velike četvorke”, Cibone, Zadra, Splita i Cedevite, no unatoč tome Sesar neće ustuknuti pred momčadi koja zasad ima osam pobjeda i šest poraza.

– Da, stoje kudikamo bolje od nas, ali treba znati i da im je otišlo dosta igrača, prije svih stožerni centar Šarlija, a imaju i ozljedu na poziciju playmakera. Oslabljeni su za ta dva igrača, a mi smo se, nakon lošeg ulaska u sezonu, dizali u igri, izgledali sve bolje i sad smo u fazi da možemo računati na bodove iz ove utakmice – rekao je trener Gorice, uz dodatak:

– Naravno, uvijek se može dogoditi nešto neplanirano, no mislim da smo u dobroj formi. Podigla nas je i ona pobjeda protiv Splita u Kupu, sve ono što smo tamo napravili, a na krilima toga treba ovu formu zadržati do kraja sezone.

I zbog svega toga nije loša ideja provesti subotnje poslijepodne u Gradskoj dvorani, pogledati što to mogu gorički košarkaši u ovoj utakmici. Puno je prilika dosad već propušteno, valjalo bi tome stati na kraju, a uz pomoć s tribina sve će biti puno lakše. Ako ništa drugo, sigurno nećemo gledati lošiju košarku od one koju smo imali (ne)priliku vidjeti u utakmicama naše reprezentacije posljednjih dana…