Prijava

Vaša prijava

Bježao od kuće i krao, završio u domu, a sad želi postati glazbena zvijezda


Adastra od 2008. radi koncerte protiv nasilja među mladima. Devet smo godina išli po školama i s njima razgovarali, i to u suradnji s MUP-om, u sklopu nacionalnog programa ‘Živim život bez nasilja’, i došao sam na ideju da napravimo priredbu u tzv. popravnom domu. Otišao sam k ravnatelju Centra u Dugavama s idejom da napravimo talent show, a on se oduševio, rekao je frontmen grupe Adastra Jerko Marić za Večernji list.

Na glazbeno natjecanje prijavilo se 25 mladih, bilo je među njima i djece emigranata, ali i jedan naš predstavnik. Štoviše, Velikogoričanin Edvard Abazi (17) pobijedio je na ovom talent showu! Pjevao je “Can’t Hel Falling in Love” i odnio uvjerljivu pobjedu.

– Bilo je plesača, pjevača, imitatora… Kad se pri kraju pojavio Edi i zapjevao, nastao je muk i svi smo rekli: On je najbolji – kaže Jerko Marić.

– Za mene je Elvis broj jedan kod muških pjevača. Iako, slušam ja i cajke, i pop, i trap, i rap – kazao je Edi za Večernji.

U cijelu priču uključila se i PR agencija “Dialog komunikacija”, koja je donirala novac kako bi Edvard mogao upisati glazbenu školu i možda krenuti tim putem u životu. Talenta, sasvim je jasno, ima dovoljno, volje također, a ima i dobru životnu školu iza sebe, iako je tek tinejdžer… Naime, Edvardova životna priča je sve prije nego lijepa i lagana, budući da je još od 11. godine štićenik Doma u Dugavama. Bježao je od kuće, od nesređene obiteljske situacije, a nakon što je nekoliko puta ulovljen u krađama, smješten je u ovu ustanovu.

– Nemam problema zbog toga što su loše stvari iza mene. Potrudio sam se da više ne bude tako i razmišljao pozitivno kako bih se izvukao iz takve situacije. Kad sam došao u Dom, prvi je tjedan bio užasno težak. Mislite da ćete ostati tamo do kraja života. No shvatio sam da mi je to jedini izlaz. Ima tamo i djece koja se nisu htjela popraviti, nego su možda čak postala gora. Sve je stvar volje – ispričao je Edi u razgovoru za Večernji.

Pjeva praktički cijeli život, od svoje šeste godine, a u borbi za izlazak na pravi put pomogao mu je i stariji brat, koji je stalno bio uz njega. Danas je Edi izrastao u uzornog mladića, odlikaša i talentiranog pjevača.

– Mama mi je iz Bosne, pa sam s njom često išao tamo i pjevao tetkama. Svi su govorili kako prelijepo pjevam, pa me to počelo zanimati. Nisam namjeravao ići na televizijske talent showove, dok se nisu pojavili Jerko i ekipa. Prijavio sam se i pobijedio – rekao je Edi.

Adastra je napravila i pjesmu s kojom će Edi debitirati na glazbenoj sceni.

– S Edijem smo napravili pjesmu koju i izvodimo, a uskoro ćemo je i snimiti. Zove se ‘Miljama daleko’. Izveli smo je na koncertu i ljudi su oduševljeni – kaže Jerko Marić.

Edi je i sam počeo pisati pjesme, okružio se ljudima koji vole glazbu te s prijateljima osnovao bend Fest Line. No prije nego što se potpuno posveti glazbi, želi završiti srednju školu za komercijalista i upisati fakultet. S obzirom na sve što je prošao u životu, danas njegov svijet izgleda ružičasto.

– U domu sam se naučio disciplini i to je ono najbolje, kad vidiš da ti se trud isplatio. Svojim vršnjacima savjetujem da slijede svoje snove jer trud se uvijek isplati – poručio je Edvard.