Prijava

Vaša prijava

Kaos u Kučama: Nakon što se potukao, otišao po benzin i – zapalio kafić?!


Vikend se bližio svome završetku, prošla su 22 sata u nedjelju navečer, kad je u kafiću u Kučama došlo do, najjednostavnije rečeno, bizarnog incidenta. Kako kažu svjedoci, počelo je provokacijama, nastavilo se tučnjavom, a završilo – paljenjem kafića! Riječ je o Caffe baru “DM”, on je bio mjesto radnje, a imena glavnih likova – točnije, glavnog lika – nepoznati su domaćem stanovništvu.

– Koliko znam, to su vam neki ljudi koji su ovdje iznajmili kuću, navodno su došli u Kuče nekim poslom. Čak su i govorili nekim stranim jezikom, ali ne znam odakle su točno… – kažu nam u Kučama, dodajući kako su sve to neslužbene informacije, jer verzija ovog događaja u seoskim je pričama nekoliko.

Jedna od njih kaže kako je tijekom večeri u kafić došlo društvo koje je bilo prilično glasno, navodno su provocirali ostale goste, doveli situaciju na rub incidenta, a kad je sve otišlo predaleko, našao se netko tko će im se suprotstaviti. Neugodni gosti izbačeni su iz kafića, bilo je tu i naguravanja i povišenih tonova, a nakon svega se očekivalo da će se situacija smiriti, da je izbjegnut teži incident. Međutim, bila je to potpuno pogrešna procjena…

Jedan od likova koji je bio među izbačenima otišao je do kuće u kojoj je društvo smješteno, zgrabio litru benzina i vratio se u kafić sa samo jednom namjerom – e, sad ću sve zapaliti! To je i pokušao učiniti, zapalio je dio poda i nekoliko stolaca, prije nego što je vatra ugašena. Ponovno je izbačen iz kafića, još malo žešće nego prvi put, ali ni to mu nije bilo dovoljno da shvati da je otišao predaleko. Umjesto toga, još jednom se vratio, ovaj put s kanisterom od pet litara benzina (?!), i krenuo napraviti još veću štetu.

– E, tad su naši dečki iz sela reagirali i spriječili ga da to napravi… – kažu nam stanovnici Kuča, ne želeći otkrivati kojom su se točno metodom dečki poslužili.

Navodno nisu bili pretjerano nježni, odlučni da suludom piromanu definitivno promijene planove. Nakon toga se više nije vraćao natrag, što će reći da je metoda bila uspješna… Došla je u međuvremenu i policija, smirila incident i odradila svoj dio posla. Sreća je nakon svega da nitko nije ozlijeđen, da materijalna šteta nije veća…


Državno Natjecanje iz geografije