Prijava

Vaša prijava

Doznajte kako potrošački stil života utječe na svjetske oceane


U sklopu VG Festa u subotu će biti prikazan dokumentarac ‘Plastični ocean’, autora Craiga Leesona. Film je sniman u čak 60 zemalja i ovjenčan brojnim međunarodnim nagradama, uključujući Njemačku nagradu za filmove o okolišu, čiji je prethodni dobitnik bio Al Gore.

Craig Leeson film je snimio u suradnji s roniteljicom na dah Tanyom Streeter te međunarodnim timom znanstvenika i istraživača. Ja jednostavan način otkrivaju se šokantni razmjeri zagađenja mora i oceana te brutalnost kojom čovjek ugrožava opstanak života na planetu Zemlji. Film je napravljen s ciljem da se istraži krhko stanje oceana, razotkriju alarmantne istine o zagađenju plastikom i ukaže na rješenja koja, ako ih se provede, mogu trenutno utjecati na poboljšanje stanja i smanjenje zagađenja.

Projekcija filma održat će se u 20,15 sati u parku Šetalište Franje Lučića u Velikoj Gorici i besplatna je za sve gledatelje. U sklopu VG Festa projekciju organizira Grad Velika Gorica u sklopu projekta Pametno gospodarenje otpadom u suradnji s Turističkom zajednicom Velika Gorica i Udrugom Terra Hub Croatia.