Prijava

Vaša prijava

Bravo, Lukrecija! Ona može sve, pa tako i postati prvakinja Hrvatske…


Ona je trenerica, ali i igračica Ženskog rukometnog kluba Gorica. Ona je fizioterapeutkinja u HNK Gorici, ali i ženskoj nogometnoj reprezentaciji. Ona je rekreativna boksačica, kći predsjednika ŽRK Gorice i sestra nogometaša Petra Lucijana. Ona je, po novome, i prvakinja Hrvatske u rukometu na pijesku. Ona je, ukratko, Lukrecija Čurek.

Taj rukomet na pijesku, sport koji posljednjih godina rapidno raste i razvija se, samo je jedna od aktivnosti kojima Lukrecija ispunjava svoje “lude” dane, ne baš tipične za djevojke u ranim dvadesetima… Ove sezone članica je ekipe Toyota MHC Dubrava, koja je prije državne završnice osvajala turnire u Zagrebu i Zaprešiću, da bi do titule prvakinja Hrvatske Lukrecija i njezine suigračice stigle na turniru u Ivanić Gradu.

– Već nakon dva turnira znale smo da smo prvakinje Hrvatske, budući da se rezultati zbrajaju, tako da nije bilo nekog velikog slavlja. Već pet godina igram za Dubravu, išle smo dvaput i na neslužbeno europsko prvenstvo na Kanare, osvajale smo peto i treće mjesto, a ove godine ćemo, u listopadu, ići na Siciliju, u Cataniju. I uživam u svemu tome, rekla bih čak da mi je veći gušt igrati rukomet na pijesku nego ‘obični’ rukomet. Puno je više adrenalina, atraktivnosti, mogućnosti za preokret… – javila nam se Lukrecija.

Sezona rukometa na pijesku, dakle, potrajat će sve do listopada, a u međuvremenu će se baviti ostalim svojim aktivnostima. Fizioterapijom u prvom redu, a onda svim ostalim.

– Željela sam upisati medicinu i baviti se liječenjem sportaša, ali na prijemnom mi je nedostajao jedan bod i nisam uspjela. Otišla sam u fizioterapiju i u tome se potpuno pronašla. Sjajan je osjećaj nekome moći pomoći na taj način, vratiti nekoga sportu nakon ozljede… – kazala nam je Lukrecija.

Taman pripremala za odlazak na posao, nema puno vremena za odmor kad ti je raspored toliko natrpan, ali ona u svemu tome uživa. U rukometu, na parketu i na pijesku, u pomaganju nogometašima i svima ostalima kojima je to potrebno, u treninzima boksa… I u nagradama koje dolaze u svemu tome. Kao što je, recimo, naslov prvakinja Hrvatske.