Prijava

Vaša prijava

Loš dan u ‘ulici pjesnika’: Lokomotiva projurila pokraj slabe Gorice


Vidjelo se i ranije da nešto tu ne štima, i puno ranije od te 40. minute, ali tad je počeo “blitzkrieg” Lokomotive, nokdaun u dva poteza od kojeg se gorički nogometaši nisu uspjeli oporaviti do kraja. Prvo je u toj 40. minuti jednu lijepu akciju ljevicom okončao Lirim Kastrati, a već minutu poslije na ubacivanje zdesna na petercu je reagirao Myrto Uzuni. I sve je bilo gotovo.

I teško je reći da je to bio trenutak preokreta, jer stvari su na terenu otprilike jednako izgledale i ranije. Gorica je, doduše, u polju nešto i uspjevala odigrati, ali prema naprijed je bila praktički potpuno bezopasna. Kristijan Lovrić pokušavao je nešto sa svojih pozicija, pucao, ali daleko je to bilo od prave opasnosti, situacije vrijedne posebnog spomena.

Lokomotiva je i do tih golova bila nešto opasnija i konkretnija, a upravo te dvije karakteristike očekivale su se od Gorice u nastavku utakmicu. Svjestan da ovo nije valjalo, već na poluvremenu ostavio je u svlačionici Zwolinskog i Babeca, a uveo Hamada i Cherifa, ali malo se toga mijenjalo. Držala je Gorica loptu, jalovo napadala, a domaći su kažnjavali svaki propust. I zabili još dva.

Kristijan Lovrić nije bio raspoložen u Kranjčevićevoj, kao i ostatak goričke momčadi… Foto: Marko Prpić/PIXSELL

Kontranapad u 64. minuti uklizavanjem za autogol okončao je Mario Marina, a u 79. je miris katastrofe Goričanima priuštio Marko Tolić, svojim osmim golom u prvenstvu. I od tog su trenutka, ako ne i ponešto ranije, svi u goričkom taboru samo željeli da ovaj užas što prije završi. Ostat će zabilježeno da je ovo najteži poraz Gorice otkad je prvoligaš, u ovoj sezoni i pol, nitko je dosad nije pobijedio četiri razlike…

Protiv Varaždina je bilo prilično neuvjerljivo, ali završio je pobjedom. Protiv Lokomotive je bilo još lošije, a poraz je stigao kao bolno upozorenje. I poziv na buđenje. Pred Goricom je povijesna utakmica, u srijedu u 19 sati na našem se stadionu igra četvrtfinale Kupa Hrvatske protiv Slaven Belupa, a forma je krajnje upitna. Nakon dugog razdoblja odličnih igara, a manje ili više odličnim rezultatima, kao da je nastupio značajan pad u izvedbi. Po pitanju energije u prvom redu, uz to je još i previše pojedinaca izvan prave forme… I nije to ona stara, agresivna i hrabra Gorica koju smo gledali ne tako davno, prije prvenstvene stanke.

Ona koju želimo gledati opet, počevši od srijede.

LOKOMOTIVA – GORICA 4-0
(Kastrati ’40, Uzuni ’41, Marina ’64-ag, Tolić ’79)