Prijava

Vaša prijava

Napišite kratku priču na kajkavskom dijalektu i osvojite ‘Turopoljsku poculicu’


U tijeku je književni natječaj Ogranka Matice hrvatske u Velikoj Gorici za najbolju kratku priču pisanu kajkavskim jezikom ili hrvatskim standardnim jezikom. U natječaju mogu sudjelovati sve odrasle osobe s područja Republike Hrvatske sa svojim dosad neobjavljenim radom. Natječaj je otvoren do 25. prosinca.

– Kratka priča može sadržavati najviše četiri kartice teksta. Rad treba poslati i u pisanom obliku poštom i elektroničkom poštom. Kratku priču potrebno je umnožiti u tri istovjetna primjerka i na svakom naznačiti zaporku. Uz rad treba priložiti podatke koji sadrže: ime i prezime autora, adresu, broj telefona, e-adresu i zaporku kojom je označen. Rukopisi se ne vraćaju autorima. Dostavljaju se na adresu Matica hrvatska, Ogranak Velika Gorica, Antuna Grahovara 10, 10408 Velika Mlaka (s naznakom za Matičin književni natječaj) ili na mail natjecaj.matica.gorica@gmail.com – poručili su organizatori.

Rezultati natječaja bit će objavljeni na web stranici Ogranka i Grada Velike Gorice te portalima vgdanas.hr i cityportal.hr. Najbolji autori bit će predstavljeni u Muzeju Turopolja, a njihovi radovi objavljeni u časopisu Luč.


NOVI ŽIR! Najbolji učenički radovi na jednom mjestu

Izložba „Hrvatski Andersen“ u školskoj knjižnici