Prijava

Vaša prijava

Dva teška kiksa za debeli minus, Lovrić iz penala u 94. spasio bod!


Pola sata u Varaždinu se igrala jedna utakmica, preostalih 15 minuta prvog poluvremena neka sasvim druga, a u nastavku, moglo bi se reći, i treća… Tako bi se, u jednoj rečenici, najbolje moglo sublimirati sve što se događalo u 90 minuta na Stadionu Varteksa ovog poslijepodneva. Neobičnog, u nogometnom smislu pomalo i bizarnog poslijepodneva, u kojem je Gorica imala dvije, tri teške individualne pogreške, a stvar su spasila dva gola Lovrića, drugi iz penala “sa zvukom sirene”.

No, krenimo redom…

Počelo je velikom prilikom Gorice, domaći golman Nevistić morao je spašavati već u sedmoj minuti. Cherif Ndiaye je prošao po desnoj strani, prebacio za Kristijana Lovrića, najbolji strijelac Gorice opalio je s vrha šesnaesterca, no golman se iskazao. Imao je minutu poslije priliku i Varaždin, a u dominaciji Gorice, koja je uglavnom držala loptu u svojim nogama, čekalo se na sljedeću šansu čak 15-ak minuta. Opet je pucao Lovrić, nakon dobre lopte Hamada u prostor, ali opet je Nevistić obranio.

A onda je, iz minute u minuta, prošlo i tih pola sata… Situacija iz 31. minute izgledala je benigno, ofenziva Varaždina krenula je raditi pritisak na zadnju liniju Gorice, a pogrešku su dočekali kad je lopta došla do Darija Čanađije. Loše je odigrao za Kristijana Kahlinu, poluvisoko i potpuno nezgodno, onako kako se golmanu nikad ne vraća, a Kristijan Kahlina reagirao je onako kako… Kako nikad ne reagira. I lopta je završila u mreži, a igrači Gorice u – šoku!

U kolikom šoku? Tolikom da je već u 34. minuti, samo koji trenutak potom, došlo do nove kobne pogreške. Ovoga puta lopta je bila kod Jovičića, napaadač Varaždina mu je uspio oduzeti, a akciju je završio iskusni Leon Benko. I uzalud su igrači Gorice tražili faul nad Jovičićem, objašnjavali sucu kako tu nije sve bilo regularno, no ubrzo je iz VAR sobe došla potvrda, gol vrijedi… I Varaždin ima 2-0.

Do kraja poluvremena bilo je važno jedino preživjeti, jer mogao je domaćin objektivno zabiti još gol ili dva, ali srećom nije. Na predahu je trener Valdas Dambrauskas u svlačionici ostavio Jiloana Hamada, a uveo drugog napadača, Ognjena Mudrinskog. I krenula je ta treća utakmica. U kojoj je Gorica napadala, pokušavala, dominirala kao i u prvih pola sata, ali sad je i stvarala prilike. U 65. minuti je, konačno, i zabila. Kristijan Lovrić ugurao je loptu u mrežu na stadionu na kojem je jesenas zabio hat-trick i vratio Goricu u utakmicu.

Uveo je Dambrauskas i Darija Špikića umjesto Matije Dvornekovića, za posljednjih desetak minuta i Michala Maslowskog umjesto Darija Čanađije, ali drugi gol se čekao i čekao… Nervoza je rasla i na tribinama i na terenu, a onda je u 84. minuti sjevnuo pokušaj Cherifa Ndiayea, koji je opet odbio sjajni golman Nevistić. Već u idućem napadu evo i još jednog slobodnjaka, na 20-ak metara, a za takve stvari tu je Kristijan Lovrić. Međutim, pogodio je u blok i iz slobodnjaka, iz iz ponovljenog pokušaja, i još jedna prilika otišla je u nepovrat.

Nabacivali su igrači Gorice u srce šesnaesterca, pokušavali ugroziti gol Varaždina praktički na silu, kako god ide, a totalni napad isplatio se duboko u sudačkoj nadoknadi. Bile su to gotovo posljednje sekunde utakmice kad je Čabraja nabacio, lopta prošla na drugu stranu, ali usput je branič Varaždina “zakačio” Cherifa i sudac je pokazao na penal! Želio je Senegalac sam i pucati, ali hijerarhija u momčadi odredila je da će to učiniti Lovrić. Sigurno je zabio, svoj peti gol u dvije utakmice na ovom stadionu, i Gorica je kući ipak otišla neporažena. Unatoč negodovanju domaće publike…

Ludo, stresno poslijepodne tako je donijelo Gorici jedan bod, koji razliku za četvrtom Lokomotivom dovodi na osam bodova. U ponedjeljak će Goričani na svom stadionu ugostiti upravo “lokose”, protiv kojih će morati biti kudikamo bolji nego u Varaždinu. I protiv kojih će, naravno, kikseve poput ovih varaždinskih biti puno teže izvući.

HT Prva liga, 25. kolo:
VARAŽDIN – GORICA 2-2
STRIJELCI: 1-0 Kahlina (31-ag), 2-0 Benko (34), 2-1 Lovrić (65), 2-2 Lovrić (90)
VARAŽDIN: Nevistić – Tkalčić, Senić, Stolnik, Mamić – Jamal (od 80. Rodin), Kolarić – Teklić (od 89. Ninčević), Posavec (od 75. Petrović), Drožđek – Benko
GORICA: Kahlina – Musa, Steenvoorden, Jovičić, Čabraja – Čanađija (od 82. Maslowski), Suk – Dvorneković (od 58. Špikić), Hamad (od 45. Mudrinski), Lovrić – Ndiaye