Prijava

Vaša prijava

Od ponoći se gotovo sve zatvara na 30 dana

[]

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kazao je kako je Sabor danas usvojio zakone kojima se Nacionalnom stožeru omogućuju veće ovlasti, pa će on već od sutra donijeti strože mjere socijalnog distanciranja koje će vrijediti 30 dana.

– Priprema se odluka kojom će se u Hrvatskoj otkazati svi javni događaji i okupljanja, obustavit će se rad za sve uslužne djelatnosti koje nisu prijeko potrebne: saune, bazeni, knjižnice, kina, klubovi, kazališta…Također, obustavit će se rad svih ugostiteljskih objekata, osim pripreme i dostave hrane. Obustavlja se rad svih trgovina osim onih s prehrambenim i higijenskim artiklima te dječjom opremom. Radit će benzinske crpke, pekarnice… – rekao je ministar Božinović.

Najavio je i kako će trgovci morati osigurati da se na ulazu u trgovine ne stvaraju gužve.

– Obustavit će se rad svih uslužnih djelatnosti u kojima se ostvaruje bliski kontakt s mušterijama – frizeri, pedikeri i ostalo. Obustavit će se sva sportska natjecanja, rad teretana, održavanje izložbi, sajmova, plesnih škola. Obustavit će se i vjerska okupljanja – dodao je ministar i istaknuo kako su poslodavci dužni organizirati rad od kuće te moraju otkazati sastanke i službena putovanja osim prijeko potrebnih, kao i zabraniti dolazak na radna mjesta onima koji imaju akutnu respiratornu bolest.

Najavio je i kako će se primijeniti privremena zabrana prelaska preko granice, osim u iznimnim slučajevima.