Prijava

Vaša prijava

MOST predstavio listu za šestu izbornu jedinicu, na njoj šestero Goričana

[]

Predstavljanje kandidata s liste za šestu izbornu jedinicu MOST nezavisnih lista započeo je u Velikoj Gorici. Na dan kada je i službeno započela kampanja za parlamentarne izbore, MOST-ovci su u Parku dr. Franje Tuđmana predstavili ljude s kojima, istaknuo je nositelj liste Nikola Grmoja, planiraju osvojiti minimalno dva mandata u šestoj izbornoj jedinici.

– MOST nevjerojatno raste (po anketama, op.a.). Hrvatska se budi. Vrijeme je za promjene i ja bih rekao da se i Gorica budi. Budi se 6. izborna jedinica, a ovi ljudi će učiniti da se to dogodi na ovim izborima – kazao je u uvodu Nikola Grmoja i dodao kako stranka ima nevjerojatnu pozitivnu energiju te kako je okupila mlade i optimistične ljude.

– Ja mislim da je vrijeme za nove ljude, ljude bez repova, koji nisu mijenjali stranke i mišljenja, ljude koji se sustavno bore protiv korupcije. Niti jedna nova opcija nije preživjela ovako dugo kao MOST. Da su nas mogli razvaliti, vjerujte da bi nas razvalili. Da su nam imali što izvući, s obzirom koliko ustajemo protiv nepravdi koje oni stvaraju, već bi sve o nama bilo bjelodano, ali nemaju ništa i zato nas se boje – rekao je Grmoja.

Kako se za sada čini, upravo je na MOST-ovoj listi najveći broj Velikogoričana. Naime, čak šestero MOST-ovih kandidata u našoj izbornoj jedinici dolazi iz Gorice. Drugi na listi MOST-a, odmah nakon nositelja liste Nikole Grmoje, je gorički liječnik specijalist Ivan Bekavac koji radi kao anesteziolog u bolnici u Klaićevoj.

 

– MOST se nikada neće predati. Izazov je sve veći i veći, a jedina nada je bolja i zdravija Hrvatska – kratko je o svom političkom angažmanu rekao Bekavac.

 

Vijećnica MOST-a u goričkom Gradskom vijeću Karmen Rak šesta je na listi, a podršku sugrđana traži “kako bi se glas Velike Gorice napokon čuo u Saboru”.

– Moram reći da sam jako ponosan na našu ovdje ekipu koja je jedina oporba u Velikoj Gorici i koja upozorava na loše upravljanje ovim gradom. A kad smo već kod toga, zanimljivo je spomenuti da sam kao čovjek koji je rođen u Metkoviću i ima adresu u Metkoviću vjerojatno više govorio o problemima Velike Gorice nego ovdje izabrani gradonačelnik i to treba mijenjati. Karmen kaže da su upravo njezina djeca glavni motiv zašto je ušla u politiku. Majka je petero djece i želi im omogućiti život u boljem i uređenijem društvu – rekao je Grmoja predstavivši Karmen Rak iz Šiljakovine.

18.6.2020. Velika Gorica – MOST nezavisnih lista predstavio kandidate na listi za 6. izbornu jedinicu. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

 

Veliku Goricu u Saboru želi predstavljati i Lucija Lacković, stručna specijalistica ekonomije iz Velike Mlake. Nikola Grmoja kazao je kako je Lacković aktivna u životu župe kroz zajednicu mladih, karitas te župni zbor, a trenutno je na pragu ulaska u poduzetništvo. Svojim ulaskom u politiku želi potaknuti mlade na angažman u društvu.

 

Diplomirani inženjer prometa i vlasnik OPG-a koji se primarno bavi uzgojem krumpira Tomislav Žunek 11. je na listi MOST-a za šestu izbornu jedinicu. Osim toga, Žunek je na specijalističkom postdiplomskom studiju strojarstva, a bio je i član te golman futsal kluba Dinamo.

 

I 13. mjesto na listi zauzima Velikogoričan. Radi se o poduzetniku Hrvoju Senegoviću.

– Svoju poduzetnu stranu prema društvenoj nepravdi pokazao je tako da je pokrenuo Facebook grupu Velika Gorica bez cenzure u kojoj građani mogu iznijeti probleme koji ih muče. U postupku je osnivanje udruge Sve po zakonu, kroz koju bi se promicala ideja vladavine prava i djelovalo na stvaranju preduvjeta za jedno pravednije društvo – istaknuo je Grmoja.

 

I posljednje mjesto na listi pripalo je Velikoj Gorici. Kao i Karmen Rak, Damir Slojšek vijećnik je u Gradskom vijeću.

– Ja bih rekao da je on motor MOST-a u Velikoj Gorici. Radi u IT industriji i koordinator je MOST-a ovdje. Glas je malog čovjeka kao gradski vijećnik u Velikoj Gorici – opisao je Slojšeka njegov stranački kolega Nikola Grmoja.

Osim Goričana, na listi MOST-a za šestu izbornu jedinicu su još i Luca Gašpar Šako, Mario Božurić, Martina Gudelj, Nikolina Borić, Rajko Delić, Kristijan Anić-Kaliger i Manuela Marinović.

Galerija fotografija