Prijava

Vaša prijava

Nula po ludom pljusku: Na kraju nogometne sezone igrao se – vaterpolo!

[]

Pripremali su se nogometaši Gorice i Slaven Belupa cijeli tjedan za posljednjih 90 minuta ove sezone, a na kraju su odigrali posljednjih 45 minuta sezone! Onih 45 iz prvog poluvremena, jer sve što je slijedilo u nastavku teško se može nazvati nogometnom utakmicom… Kiša je počela padati u 38. minuti, prvo lagano, kao klasični ljetni pljusak, a onda se sve skupa pretvorilo u nevrijeme. Padala je na trenutke i tuča, nastavilo je pljuštati i tijekom odmora, tako da je već kad su igrači istrčali na nastavak utakmice bilo jasno da tu neće biti previše nogometa.

Nije, doduše, previše uzbuđenja i akcija bilo ni u prvom poluvremenu, no barem se igralo. Imali su gosti dvije, tri lijepe situacije, imala je svoje prilike i Gorica, uključujući i tri slobodna udarca iz finih pozicija, ali u cijelom tom prvom dijelu teško je izdvojiti neku pravu, veliku priliku, onu iz reda stopostotnih. Kad je u završnici poluvremena krenula i ta opaka kiša, sve je igračima bilo još i puno teže.

Pogledavalo se ono malo ljudi na tribinama, novinari i predstavnici oba kluba, spominjao se u nekim trenucima i mogući prekid utakmice tijekom drugog poluvremena, a ključna je bila 72. minuta. Do tad se, naime, moralo igrati da se utakmica ne bi morala nastavljati u nekom drugom terminu, što je bilo opcija koja nikome nije odgovarala. I zato se igralo dalje, iako se igrati baš i nije moglo, i to sve do isteka 90. minute.

Igrači su pokušavali dodavati loptu tako da su je sami sebi najprije dizali na volej, loptu je bilo nemoguće voditi, odigrati bilo što, pa je u cijeloj priči zapravo bilo najvažnije dočekati kraj. I jednima i drugima. U pokušajima da se nešto napravi u nemogućim uvjetima, da se izmisli način kako u ovoj vaterpolskoj utakmici ugurati loptu u gol, ali nije bilo uspjeha potom pitanju ni kod domaćina ni kod gostiju.

Već od večeras igrači Gorice idu na kratki odmor, samo na tjedana dana, a novo okupljanje zakazano je za 2. kolovoza, kad kreću pripreme za novu sezonu. A onda kreće već 12 dana poslije…